Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Orvosmeteorológia képes leírás - Időjárás.tlap.hu
részletek »

Orvosmeteorológia - Időjárás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Orvosmeteorológia
Keresés
Találatok száma - 5 db
Házipatika - Orvosmeteorológia

Házipatika - Orvosmeteorológia

Hiányos időjárás jelentés Ráadásul nehéz megmondani, mit is érzékel valójában a szervezetünk. A már látható jelenségek éppúgy hatással vannak ránk, mint a frontok kialakulását megelőző folyamatok. Nálunk csupán hideg-, meleg és kettős fronthatásról adnak hírt. Az orvosmeteorológiai jelentések sem külföldön, sem nálunk nem térnek ki az időjárási helyzetek részletes ismertetésére. Így, még ha létezne is hazánkban tudományosan elfogadott összegzés a tipikus időjárási viszonyokról, a mindennapok emberének nem jutna tudomására, vagy nem sokat mondana. Ennek ellenére érdemes áttekinteni a külhonban és nálunk megfigyelt, saját szervezetünk megfigyeléséhez támpontként szolgáló összefüggéseket és ezek tanulságait. Front-érzékenység Nehéz lenne elhinni, hogy a légköri jelenségek ne hatnának mindannyiunkra, de az nyilvánvaló, hogy különböző mértékben befolyásolnak minket. Egyes statisztikák szerint az emberek fele érzi meg az időjárás változásait, amelyek általában frontátvonuláskor olyan léptékűek, hogy arra az emberi szervezet is érezhetőbben reagál. Általánosságban elmondható ugyanis, hogy nem az időjárási jellemzők abszolút értékei, hanem azok változásának mértéke a meghatározó.

Meteoropaták többfrontos harca

Meteoropaták többfrontos harca

Egyesek szerint humbug az egész, hiszen időjárás mindig is volt, mégsem szaladgált körülöttünk ennyi meteoropata. A dühünk mélyén lappanghat a minket ért igazságtalanság, feszültek lehetünk a stressztől, fájdalmunkat okozhatja más, nem csak a felettünk lejátszódó időjárási folyamat. Az igazság - vélhetően - a két markáns vélemény között található: az érzékenység alkati különbséget mutat, a nőket, egyes krónikus betegeket és az időseket jobban megviseli a változás, de a frontkór hajlama öröklődhet is. Gyakorta tapasztalható, hogy a kisgyermekek és a háziállatok, amolyan családi szenzorként jó előre jelzik az időváltozást. A pedagógusok is tudják, hogy az osztály figyelmének lankadása, a hirtelen és tömeges képességromlás, az izgő-mozgó elevenség hátterében is fellelhetők a frontbetörések. A felnőttek szervezetéről is elmondható, hogy például a melegfront közelítésekor törvényszerű légköri változásokra már akkor idegrendszeri panaszokkal reagálnak, amikor a földközeli hőmérők még nem jeleznek. Ezeket a hatásokat a kevéssé front érzékenyek szervezete kiegyenlíti, ám a többiek nem birkóznak meg ilyen könnyen az időjárási jelenségek következményeivel.

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorológia

Fronthatások, pollen jelentések országszertés. Pénteken gyenge hidegfronti hatás várható, amit csak kissé érzünk meg, viszont az erős szél miatt migrénes fejfájás, reumás panaszok jelentkezhetnek. A szeles időben kisgyermekek, és a babák nyugtalanabbak.

Időjárás magazin hírek
Juhász Árpád: a globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni
Juhász Árpád: a globális felmelegedés... A globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni, azt viszont nem lehet hosszú távra előre jelezni, hogy mikor, hogyan következnek be - erről Juhász Árpád geológus beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. A geológust az Egyesült Államok északkeleti partvidékén tomboló ítéletidő és az Európában...
Meteorológus: amióta mérik, nem tartott ilyen erős hurrikán Európa felé
Meteorológus: amióta mérik, nem tartott... Meteorológiai kuriózum az Ophelia hurrikán, amely hétfőn éri el a...
Orkánt és nyarat hoz a Brit-szigetekre az Ophelia hurrikán
Orkánt és nyarat hoz a Brit-szigetekre... Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti: Orkánerejű széllel, özönvízszerű...
Orvosmeteorológia tudománya

Orvosmeteorológia tudománya

Az orvosmeteorológia az időjárás emberre gyakorolt negatív hatásaival foglalkozik. Az időjárás minden emberre hatással van, de a lakosság fele időjárás érzékenynek tekinthető, hiszen náluk szubjektv panaszokat okoz az időjárás. A lakosságy egy tizede pedig tüneteinek rosszabbra fordulásával reagál az időjárás elemeire. Cikkünkből részletesen megismerheti az orvosmeteorológia tudományát, kialakulását és az időjárás hatását az emberi egészségre.

Orvosmeteorológiai jelentés

Orvosmeteorológiai jelentés

Orvosmeteorológiai jelentés címke a Mommo. A bloger Nemzetközi kft. által létrehozott Sales House a hazai piacon előremutató és újszerű internetes portálok üzleti szövetsége. A network szakmai elveinek kialakításakor a számunkra példaértékű és követendő Federated Media hálózat alapelvei szolgálnak.

Tuti menü