Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Műholdképek képes leírás - Időjárás.tlap.hu
részletek »

Műholdképek - Időjárás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Műholdképek
Keresés
Találatok száma - 10 db
A Világ felhőzeti képe

A Világ felhőzeti képe

Felhő videó, időjárás műholdkép a világról. A képen látható módon. A Föld a Naprendszernek a Naptól számított harmadik bolygója. A Föld a legnagyobb átmérőjű, tömegű és sűrűségű Föld-típusú bolygó. Több millió faj, köztük az ember élőhelye is. A Föld a világegyetem egyetlen olyan bolygója, amelyről tudjuk, hogy életet hordoz. Jelenlegi ismereteink szerint 4,54 milliárd éve alakult ki, és a felszínén mintegy egy milliárd év múlva az élet is megjelent. Azóta a bioszféra jelentősen megváltoztatta az atmoszférát, és más, biotikus összetevőit. Ezzel lehetőség nyílt az aerób organizmusok osztódásos szaporodására, és létrejött az ózonréteg ami (a földi mágneses mezővel közösen) megszűri az ártalmas ultraibolya sugárzást. A Naprendszer külső körülményei a várakozások szerint még mintegy 1,5 milliárd évig támogatják az élet jelenlétét, de ezután a mind fényesebbé váló Nap el fogja tüntetni a bioszférát.

Európa felhőzeti film

Európa felhőzeti film

Nagyon jó minőségű európai felhőzeti film. Ha belekattint akkor azt a részt mutatja. Felhőkép, felhőzeti film, Műholdkép. Európa Földünk egyik kontinense, amelynek határai nyugaton az Atlanti-óceán, északon a Jeges-tenger, keleten az Urál-hegység, az Urál folyó és a Kaszpi-tenger, délkeleten a Kaukázus és a Fekete-tenger, délen pedig a Földközi-tenger. Európa Ázsiával együtt alkotja Eurázsiát, amelynek Európa a nyugati egyötöd részét teszi ki. Terület szerint Európa a második legkisebb kontinens, 10 508 000 négyzetkilométerrel, amivel kissé meghaladja Ausztrália területét. Így az összes szárazföld egytizenötödét teszi ki. Európa elhelyezkedése a Földön Népesség alapján a negyedik helyen áll Ázsia, Afrika és Amerika után. 2001-ben Európa népességét körülbelül 666 és fél millió főre becsülték, ami a Föld népességének egyhetede. Az európai civilizáció a gyarmatosítás és az európai népek kivándorlása révén más kontinensekre is kiterjedt, így az európai kultúrkör fogalma Európán kívül az észak-amerikai geopolitikai régió, valamint Ausztrália és Új-Zéland kultúráját is magában foglalja.

Hollandia, Belgium, Luxemburg

Hollandia, Belgium, Luxemburg

Hollandia, Belgium, Luxemburg műholdképe, felhőzeti filmje. Ha Rákattint a képre akkor arra a részre rá fog közelíteni. Actuele buienradar en aktueel weer voor Nederland, België en Europa, actuele satellietbeelden, actuele temperaturen, neerslag, en veel meer!

Időjárás magazin hírek
A Föld leghidegebb hőmérsékletét mérték a kelet-antarktiszi fennsíkon
A Föld leghidegebb hőmérsékletét... A mínusz 100 Celsius-fok közelébe is zuhanhat a hőmérséklet az antarktiszi jégtakaró fennsíkjának kicsiny völgyeiben, teknőiben - állapították meg az amerikai Nemzeti Hó-és Jégadatközpont tudósai (NSIDC) a Geophysical Research Letters tudományos folyóiratban ismertetett tanulmányukban. Az amerikai kutatók 2013-ban az előző 32 évben a globális földfelszíni...
Rekordmértékben emelkedett a globális hőmérséklet 2014-2016-ban
Rekordmértékben emelkedett a globális... Rekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet 2014 és 2016...
Juhász Árpád: a globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni
Juhász Árpád: a globális felmelegedés... A globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel...
Magyarorazág hőmérsékleti térképe

Magyarorazág hőmérsékleti térképe

Az oldal: óránkénti ugrással mutatja be az aktuális műholdképet, felhőzeti képet a Kárpát medencében. Felhő a légkörben lebegő, apró vízcseppek és/vagy jégkristályok halmaza. A talaj közelében lévő formája a köd. Felhők alatt azokat a diszperz rendszereket értjük, amelyek a fény útjában jól látható akadályt képeznek. Felhők akkor keletkezhetnek, ha a levegő hőmérséklete eléri a harmatpontot, és megindul a kicsapódás (kondenzáció). Ehhez feláramlás, vízgőz, füst, kondenzációs illetve jégképző magvak szükségesek. A feláramlásnak négy oka lehet: 1. a talaj felmelegedése, 2. orográfiai (amikor a vízszintes légáramlást a domborzat emelkedésre kényszeríti), 3. a felszíni légtömegek összeáramlása (konvergencia), 4. időjárási frontok.

Meteosat

Meteosat

Műholdképes európai időjárás. Műholdképek, felhőzeti film, felhőzeti filmek. Európa tájai, földtörténeti korok szerint: - Ősidő: Balti-pajzs (Balti-ősföld), Finn-tóvidék, - Óidő: Skandináv-hegység, Brit-szigetek hegységei, Francia-, Lengyel-, Német-középhegység, a Cseh-medence peremhegységei, Urál-hegység, Velencei-hegység, - Középidő: tengeri elöntések (nincs táj), - Újidő harmadidőszak: Pireneusok, Appenninek, Dinári-hegység, Balkán-hegység, Alpok, Kárpátok, Kaukázus, - Újidő negyedidőszak: Skandináv-hegység fennsíkjai, Kelet-európai-síkság, Finn-tóvidék egyes részei

Németország felhőképe

Németország felhőképe

Németország időjárás műholdképe, felhőzeti filmje. Ha Rákattint a képre akkor arra a részre rá fog közelíteni. Aktuelle Niederschlagsradar Deutschland.A Német Szövetségi Köztársaság (németül Bundesrepublik Deutschland; nemzetközi szerződésekben, okmányokban, hivatalos fórumokon a Németországi Szövetségi Köztársaság megnevezés szerepel hivatalos országnévként) Európa egyik meghatározó ipari és gazdasági hatalma, Közép-Európában fekszik. Északon az Északi-tenger, Dánia és a Balti-tenger, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc, nyugaton pedig Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia határolja. Nyugat-Németország az Európai Unió egyik alapító tagja volt. Fővárosa Berlin, jelentős nagyvárosok még München, Köln, Hamburg, Frankfurt am Main és Stuttgart. 357 021 km2 területével Európa hatodik legnagyobb területű, 82 431 390 lakosával Európa második legnépesebb országa. Jelentős szerepet játszott az első és a második világháború kirobbantásában, mely után az országot két részre osztották, A Német Szövetségi Köztársaságra, és a Német Demokratikus Köztársaságra. Az egykori NDK területén újraalakított tartományok 1990. október 3-án csatlakoztak a Német Szövetségi Köztársasághoz.

SAT24 - felhőzeti film Magyarország

SAT24 - felhőzeti film Magyarország

Nagyon jó minőségben és részletekben tekintheti meg a magyarország és a kárpátmedence aktuális időjárási műholdképet felhőzeti film formájában. Weather Satellite Europe, Meteo, Rainfall radar, Clouds, Sun

Skandináva időjárás műholdképe

Skandináva időjárás műholdképe

Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország vagyis skandináva időjárás műholdképe, felhőzeti filmje. Ha Rákattint a képre akkor arra a részre rá fog közelíteni. Skandinávia Észak-Európa, illetve annak egy részének elnevezése. A szó szoros értelmében Svédország, Norvégia és Dánia gyűjtőneve, de a magyar szóhasználatban gyakran Finnországot, Izlandot és Feröert is beleértik.

Skandináviai műholdkép

Skandináviai műholdkép

Skandináviai műholdkép időjárás jelentések. A skandináv országok közös gazdasági jellemzőinek eredete a történelmi együttműködésen és az azonos földrajzi adottságokon múlik. A gazdasági együttműködés első jelei már az itt megalakuló első államalakulatok idején megmutatkoztak. Az 1387-1523 között fennálló kalmari unió az első komoly, szerződésen és kölcsönös megállapodásokon alapuló gazdasági szerveződés volt. A Hansa kereskedelem időszakában a skandináv országok fát, prémet, mézet, és különböző érceket adtak el a kontinentális Európa államai számára. Svédország a 20. századig megőrizte kiemelkedő szerepét a vasérc-feldolgozás iparágában, míg Norvégia az ipari forradalom utáni olajéhségnek, illetve a a később megjelenő technológiai háttérnek (tengeri fúrótornyok) köszönheti gazdasági fellendülését. Történelmük folyamán egyébként a skandináv államok mindig is egymás gazdasági partnerei voltak, még akkor is, ha viszonyukat néha egymás elleni háborúk felhői sötétítették el. A 19. századi svédországi éhezés elől a svédek Dániába menekültek munkáért, korábban pedig hasonló együttműködés volt megfigyelhető a dán és norvég területek között.

Hirdetés
Spanyolországi felhőzeti térkép

Spanyolországi felhőzeti térkép

Spanyolországi időjárás előrejelzés műholdképekben. Spanyolország, hivatalosan Spanyol Királyság (spanyolul és galiciai nyelven Reino de España, katalánul Regne d'Espanya, baszk nyelven Espainiako Erresuma) független állam Dél-Európában, illetve Észak- és Nyugat-Afrikában (a hozzá tartozó Ceuta és Melilla autonóm városokkal, valamint a Kanári-szigetekkel). A spanyol szárazföld délről és keletről a Földközi-tenger (amelyben az országhoz tartozó Baleár-szigetek fekszenek), északról a Vizcayai-öböl és nyugatról az Atlanti-óceán alkot vele határt. A szárazföldön Portugáliával, Franciaországgal, Andorrával, Gibraltárral és Marokkóval határos. Spanyolország a legnagyobb a három független államból, amelyek az Ibériai-félszigeten fekszenek.

Tuti menü