Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar előrejelző oldalak képes leírás - Időjárás.tlap.hu
részletek »

Magyar előrejelző oldalak - Időjárás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Magyar előrejelző oldalak
Keresés
Találatok száma - 13 db
Agroinform

Agroinform

Holnap utánig részletesen taglalt előrejelzés. Gyakorlati mezőgazdasági információk a korszerű mezőgazdasági vállalkozáshoz nyomtatott és elektronikus formában. Költséghatékony, pontosan célzott megoldások lapjainkban és weboldalunkon!

Balatoni időjárás

Balatoni időjárás

Minden egy helyen. Balatoni időjárás előrejelzés 15 napra és a tó pillanatnyi időjárása. Előrejelzés, maximum és minimumhőmérsékletekkel, időképpel és várható csapadékkal, valamint a Balalton pillanatnyi időjárása, vízhőmérsékleti adatokkal, 15 percenként frissülő viharjelzéssel és széladatokkal. Naponta frissülő veszélyjelzés a tó időjárására vonatkozóan ( kánikula, vihar, szél, stb.)

Egyszerű időjárás előrejelzés

Egyszerű időjárás előrejelzés

Aktuális időjárás Magyarország fontosabb városaiban és egyszerű időjárás előrejelzés az ország területére. Figyelmeztetések, friss autópálya és közlekedési informaciók. Öt napos időjárás előrekelzés. Egyszerű navigáció és hasznos informaciók egy klik kattintásra, újratöltés nélkül.

Időjárás magazin hírek
A Föld leghidegebb hőmérsékletét mérték a kelet-antarktiszi fennsíkon
A Föld leghidegebb hőmérsékletét... A mínusz 100 Celsius-fok közelébe is zuhanhat a hőmérséklet az antarktiszi jégtakaró fennsíkjának kicsiny völgyeiben, teknőiben - állapították meg az amerikai Nemzeti Hó-és Jégadatközpont tudósai (NSIDC) a Geophysical Research Letters tudományos folyóiratban ismertetett tanulmányukban. Az amerikai kutatók 2013-ban az előző 32 évben a globális földfelszíni...
Rekordmértékben emelkedett a globális hőmérséklet 2014-2016-ban
Rekordmértékben emelkedett a globális... Rekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet 2014 és 2016...
Juhász Árpád: a globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni
Juhász Árpád: a globális felmelegedés... A globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel...
EUMET - időjárás

EUMET - időjárás

Naponta többször frissülő előrejelzések részletes leírással, képes illusztrációval, grafikonokkal. Élő időjárás-jelentés Aigner Szilárdtól. Megyei előrejelzések. Előrejelzési modell-képek. Műholdképek, csapadék radarok. Éghajlati grafikonok. Agrometeorológia. Orvosmet eorológia. Időjárási érdekességek.

Időjárás előrejelzés Budapesten

Időjárás előrejelzés Budapesten

Webkamerák, élő időjárási adatok, radarképek, fényképes blog, villámfotók, légköroptikai és csillagászati megfigyelések, panorámaképek, tudományos-ismeretterjesztő cikkek. Budapest a mérsékelt égöv alatt helyezkedik el, kontinentális éghajlatú város, az éves középhőmérséklet 11,0 °C. A július a legmelegebb hónap, a havi középhőmérséklet ekkor a 21°C-ot is megközelíti. Az eddigi legmagasabb hőmérsékletet (40,7 °C) 2007. július 20-án regisztrálták. A leghidegebb hónap január, ilyenkor az átlagértékek -1,6 °C körül alakulnak. Az eddigi legalacsonyabb hőmérsékletet (-25,6 °C) 1987. január 13-án mérték. Az utolsó tavaszi fagy átlagos határnapja április 15.[1] A napsütéses órák száma évi 2040.[2][3] A csapadékmennyiség éves átlaga 516 mm, a legcsapadékosabb hónapok a június és a november. A Dunán leggyakrabban két árhullám vonul le, az egyik tél végén (jeges ár), míg egy második nyár elején (zöldár). Budapest szélvédett főváros, ami a Kárpátok, illetve a Dunántúli-középhegység vonulatainak köszönhető. Az uralkodó szélirány északnyugati. Az őszi időszakban gyakori a szélcsend, emiatt a ködképződés.

Időjárás ma Magyarországon

Időjárás ma Magyarországon

Animációs megjelenítésünkkel a mai és a további napok időjárása is megnézhető akár percek vagy konkrét órák beállításával. Ezen kívül, hasznos és érdekes írások segítik a látogatóinkat a hétköznapi problémák megoldásában. Hamarosan itt a nyár és ezért meg fogjuk jeleníteni Európa országainak időjárásait is illetve tengerek és tavak hőmérsékletét is. A téli hónapokban a hójelentéssel is szolgálunk a téli sportok szerelmeseinek, hazai és környező síparadicsomok tekintetében. Facebook-on is jelen vagyunk már ahol akár Te is csatlakozhatsz közösségünkhöz.

Időkép webkamerák

Időkép webkamerák

Az idokep Magyarország pillanatnyi időjárását ábrázolja számos látványos, könnyen áttekinthető térképen keresztül. A térképekre regisztráció után bárki küldhet saját méréseket. Az oldal fejlesztése 2003 telén kezdődött, a legelső publikált verzió 2004. január 22-én látott napvilágot, akkoriban még egy ADSL kapcsolaton üzemelő számítógép végezte az oldal kiszolgálását. A pillanatnyi égképet ábrázoló térkép mellé hamarosan elkészült a szelet és a hőmérsékletet is megjelenítő vizualizáció. Az első médiavisszhang a 2004. december 17-ei Népszabadságban jelent meg, ekkor a honlapot naponta kb. 1000 egyedi látogató kereste fel.

Magyar Csillagászati Egyesület

Magyar Csillagászati Egyesület

Magyarországi, Romániai, Szlovákiai, Ausztriai, Horvátországi, Szerbiai, Ukrajnai városok előrejelzései. Az alábbi időjárás-előrejelzés célja elsősorban az, hogy segítséget nyújtson az égbolt szépségei iránt érdeklődők, az észlelő amatőr- és szakcsillagászok számára az éjszakai időjárás meghatározásában, előrejelzésében. A napok, napszakok közötti váltáshoz használja az alábbi linkeket!

Mátrai időjárás

Mátrai időjárás

Kékestetői és Mátraszentimrei hőmérsékleti adatok. A Mátra éghajlata a nagy relatív szintkülönbségek miatt mérsékelt övi hegyvidéki jellegű. Legmagasabb részei a szomszédos Alföldhöz képest jelentősebb előhegyek nélkül emelkednek 800-900 méterre, ezért a hegység déli oldalán különösen jól megfigyelhető a vertikális klimatikus tagoltság. Más hegységeinkhez hasonlóan a Mátrára is jellemző a mozaikszerű mikroklíma, amelynek oka a változatos domborzat és növényzet. Az évi középhőmérséklet felfelé haladva 0,3-0,4 °C-kal csökken 100 méterenként: a Gyöngyösi-medence 10 fokot meghaladó értékeivel szemben a Kékesen a 6 °C-ot sem éri az éves átlag. A hőmérséklet csökkenésével párhuzamosan egyre kiegyenlítettebbé válik a klíma; a környező völgyekkel, medencékkel ellentétben a hegytetőkön csak nagy ritkán süllyed ;20 °C alá a minimum-hőmérséklet. Az évi átlagos csapadékmennyiség a tagolt felszín következtében igen változatos, a kevés csapadékmérő állomás adatai csak kisebb területre vonatkoztatva tekinthetők helyesnek. A legkevesebb csapadék a délkeleti fekvésű szélvédett völgyekben hullik (500-550 mm), míg a csúcsrégiókban 800 mm körül van az átlag, de az 1000-1100 mm-es éves összegek sem ritkák.

Hirdetés
MetNet

MetNet

Az előrejelzés naponta kétszer frissülnek. Minden nap délelőtt 10 illetve este 18 óráig bezárólag kerül fel az oldalra. Képes előrejelzés. Az ezredforduló idején a meteorológia témaköre még meglehetősen fehér folt volt a magyar nyelven elérhető internetes oldalak között. A meteorológiai témájú oldalak ritkaságszámba mentek, és a meglévők is meglehetősen kezdetlegesek voltak. Ezt a hiányosságot pótolandó 2000 nyarán három meteorológus egyetemi hallgató úgy döntött, hogy belefog egy meteorológiai témájú honlap kialakításába. Az előkészítő munkák 2000 év végéig tartottak az ELTE Meteorológiai Tanszékén, és a sikeres próbaüzemet követően 2001. január 1-én beindult a metnet, amelynek már a kezdetektől fogva a meteorológia népszerűsítése és a magyar web-en tátongó űr betöltése volt a célkitűzése. Az induláskor naponta frissülő prognózis, néhány cikk és a kislexikon első változata volt elérhető. Ekkoriban az interaktivitást mindössze a vendégkönyv jelentette, és csupán tucatnyi felhasználó látogatta rendszeresen a weblapot, olvasta a meginduló előrejelzéseket és az érdekességeket. Az első fejlesztések során, 2001 nyarától már néhány meteorológiai adatot áttekintő térképeken is megjelenítettünk, az egyik menüpontban egy kék árnyalatú Magyarország térképen óránként jelentek meg az OMSZ-től érkező hőmérséklet, jelen idő és szél adatok. Az igazi kihívást azonban ekkoriban még az j

MTI hivatalos időjárás jelentése

MTI hivatalos időjárás jelentése

Részletes időjárás előrejelzés az ország egész területéről. A Magyar Távirati Iroda (rövidítve MTI) magyar hírügynökség, amelynek fő feladata a sajtó friss hírekkel való ellátása. Elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.

OzoneNetwork időjárás jelentés

OzoneNetwork időjárás jelentés

Az OzoneNetwork az első magyarországi zöld tévécsatorna, amelyik végre érthetően a lényegről szól. Arról, hogy miért szárad ki, miért olvad el és hova tűnik mindaz, ami több millió év alatt megszületett. Mi megmutatjuk, milyen szórakoztató, leleményes, hihetetlen, katasztrófa- vagy éppen tornádó-biztos is lehet az élet - egy kicsit zöldebben. Ötleteket adunk, megoldásokat mutatunk be, a döntés pedig a te kezedben van. Hamarosan pedig végre a zöld műsorok mellett félóránként időjárást is jelentünk, élőben. OzoneNetwork. A TE IDŐD.

Weather in hungary

Weather in hungary

Magyarország három éghajlati terület határán helyezkedik el; időjárását a keleti nedves kontinentális, a nyugati óceáni, az északi sarkvidéki légtömegek és a déli-délnyugati mediterrán hatás alakítja. Az évi középhőmérséklet +8-12 °C, amelynek viszonylag magas, 20-25 °C-os az ingadozása. A hőmérséklet átlagos értéke januárban a legalacsonyabb, ;4-7 °C, júliusban a legmagasabb, 25-30 °C. A napsütéses órák száma évente 1700-2100 óra között van; ez az Alföldön a legmagasabb és a hegyvidéken a legkisebb, ami fontos tényező a mezőgazdaság szempontjából. Az évi átlagos csapadékmennyiség 500-1000 mm, az Alföldön 500-600 mm, a hegyvidéken 800-1000 mm. Az északnyugati szél az uralkodó hazánkban.

Tuti menü