Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Időjárás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Időjárás - MTI [3. oldal]
részletek »

Időjárás képes leírás: Időjárás - MTI [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 84 db
Időjárás kereső

Időjárás kereső

Aktuális időjárás Magyarország városaiban. Keress rá városodra és tudd meg milyen az aktuális időjárás. Egyszerű, átlátható és gyors. Te csak beírsz egy város nevet és azonnal megtudod milyen az aktuális időjárás abban a városban. Az öt leggyakrabban keresett város időjárása mindig látható és friss híreket is olvashatsz.

Időjárás ma Magyarországon

Időjárás ma Magyarországon

Animációs megjelenítésünkkel a mai és a további napok időjárása is megnézhető akár percek vagy konkrét órák beállításával. Ezen kívül, hasznos és érdekes írások segítik a látogatóinkat a hétköznapi problémák megoldásában. Hamarosan itt a nyár és ezért meg fogjuk jeleníteni Európa országainak időjárásait is illetve tengerek és tavak hőmérsékletét is. A téli hónapokban a hójelentéssel is szolgálunk a téli sportok szerelmeseinek, hazai és környező síparadicsomok tekintetében. Facebook-on is jelen vagyunk már ahol akár Te is csatlakozhatsz közösségünkhöz.

Időjárási hírek (videók Tv2)

Időjárási hírek (videók Tv2)

A TV2 mintegy 86%-os analóg lefedettséggel rendelkezik, amely nagyjából azonos a RTL Klub-éval. Az M1 által biztosított lefedettség 97%-os. Kábeltévé hálózaton keresztül a 3,6 milliós televíziós háztartással rendelkező országunkban mintegy 50%-ában érhető el. 2009. június 1-jétől a csatorna megkezdte a szabadon fogható digitális földi sugárzását is. A Digi TV által Románia, Szlovákia és Szerbia egész területén fogható a magyar csomag részeként. Ezen kívül több kábelszolgáltató is közvetíti a TV2 műsorait (például RCS).

Időkép időjárás hírek

Időkép időjárás hírek

Látogatottság: Az Időkép a Medián Webaudit auditált statisztikája szerint 2008. december 24. óta a leglátogatottabb magyar időjárási portál, melyen átlagos napokon kb. 80-100 ezer, meteorológiai szempontból érdekes, eseménydús napokon 200 ezer feletti egyedi látogató tájékozódik. Az oldal 2004 januári indulása óta dinamikusan növekvő forgalmat tudhat magáénak, a napi oldalletöltéseink száma jelenleg már eléri a félmilliót, eseménydús napokon azonban másfél-kétmillió letöltést is regisztrálunk. Targetálás: Az Időkép.hu-t látogatók közt túlsúlyban vannak azok, akiket a napi időjárás alakulása kiemelten érint, a mezőgazdaságban érdekeltektől a vitorlázók, pilóták, hajósok, valamint állami és multinacionális szervezetek döntéshozói is.

Írország

Írország

Írországi Meteorológiai Intézet hivatalos honlapja. Írország (angolul Ireland, írül Éire) Európa észak-nyugati részén és harmadik legnagyobb szigetén, az Ír-szigeten található állam. A sziget északi része (hat megye) brit fennhatóság alá tartozik, ezt nevezik Észak-Írországnak. A sziget többi része a tulajdonképpeni Írország.

Hirdetés
Izland

Izland

Izlandi Meteorológiai Intézet hivatalos honlapja. Izland, illetve hivatalosan az Izlandi Köztársaság, izlandiul: Ísland, illetve Lýðveldið Ísland (/ˈlið̠vɛldɪ 40;̠ ˈisland/), egy szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között, Feröertől északnyugatra.

jász nagykun szolnok megye időjárás jelentés

jász nagykun szolnok megye időjárás jelentés

A csapadék kevés, gyakori a szárazság. A napsütéses órák száma magas. A megye nagyobb folyóvizei a Tisza, a Zagyva, a Tápió és a Hortobágy-Berettyó. A megyéhez tartozik a Tisza-tó délkeleti része. Jász-Nagykun-Szolnok megye: közigazgatási egység Magyarországon. Kelet-Magyarország középső részén található, a Tisza által kettéosztva. Északról Heves és egy rövid szakaszon Borsod-Abaúj-Zemplén megye határolja, keletről Hajdú-Bihar és Békés megyék, délről Csongrád megye, délnyugatról Bács-Kiskun megye, nyugatról Pest megye. Megyeszékhely: Szolnok.

Képes előrejező oldal

Képes előrejező oldal

Horvátország számos városának hőmérséklet nagyítható térképpel. Az ország éghajlata a belső vidékeken mérsékelt kontinentális, száraz és forró nyár, hideg, csapadékos tél jellemzi. A hegyekben jellegzetesen hegyvidéki klíma uralkodik hűvös nyárral és hóban gazdag, hideg téllel. A tengerpartokon mediterrán az éghajlat: forró és száraz nyár, enyhe és csapadékos a tél a partvidéken. Az átlaghőmérséklet Horvátországban januárban -5-10 °C, augusztusban 13-26 °C körül alakul.

Középtávú előrejelzések

Középtávú előrejelzések

Középtávú előrejelzések Magyarország 10 régiójára és európai városokra 10 napig, könnyen értelmezhető flash animációval. Hosszútávú előrejelzés (30 napos minta előrejelzés a Balaton téségére). Népi kalendárium Magyarországra. Aktuális európai helyzetkép tengervízhőmérséklettel, animálható műholdképpel. Oktatóvideók.

Hirdetés
Lengyelország

Lengyelország

Lengyelországi Meteorológiai Intézet hivatalos honlapja.A Lengyel Köztársaság közép-európai állam a Balti-tenger partján, amely szárazföldön nyugaton Németországgal, délen Csehországgal és Szlovákiával, keleten Ukrajnával, Fehéroroszországgal és Litvániával, északon Oroszországgal (a Kalinyingrádi terület nevű exklávé révén) határos. Tengeri határ választja el Dániától és Svédországtól. Fővárosa Varsó (lengyelül Warszawa). Hivatalos nyelve a lengyel.

Mátrai időjárás

Mátrai időjárás

Kékestetői és Mátraszentimrei hőmérsékleti adatok. A Mátra éghajlata a nagy relatív szintkülönbségek miatt mérsékelt övi hegyvidéki jellegű. Legmagasabb részei a szomszédos Alföldhöz képest jelentősebb előhegyek nélkül emelkednek 800-900 méterre, ezért a hegység déli oldalán különösen jól megfigyelhető a vertikális klimatikus tagoltság. Más hegységeinkhez hasonlóan a Mátrára is jellemző a mozaikszerű mikroklíma, amelynek oka a változatos domborzat és növényzet. Az évi középhőmérséklet felfelé haladva 0,3-0,4 °C-kal csökken 100 méterenként: a Gyöngyösi-medence 10 fokot meghaladó értékeivel szemben a Kékesen a 6 °C-ot sem éri az éves átlag. A hőmérséklet csökkenésével párhuzamosan egyre kiegyenlítettebbé válik a klíma; a környező völgyekkel, medencékkel ellentétben a hegytetőkön csak nagy ritkán süllyed ;20 °C alá a minimum-hőmérséklet. Az évi átlagos csapadékmennyiség a tagolt felszín következtében igen változatos, a kevés csapadékmérő állomás adatai csak kisebb területre vonatkoztatva tekinthetők helyesnek. A legkevesebb csapadék a délkeleti fekvésű szélvédett völgyekben hullik (500-550 mm), míg a csúcsrégiókban 800 mm körül van az átlag, de az 1000-1100 mm-es éves összegek sem ritkák.

Meteoropaták többfrontos harca

Meteoropaták többfrontos harca

Egyesek szerint humbug az egész, hiszen időjárás mindig is volt, mégsem szaladgált körülöttünk ennyi meteoropata. A dühünk mélyén lappanghat a minket ért igazságtalanság, feszültek lehetünk a stressztől, fájdalmunkat okozhatja más, nem csak a felettünk lejátszódó időjárási folyamat. Az igazság - vélhetően - a két markáns vélemény között található: az érzékenység alkati különbséget mutat, a nőket, egyes krónikus betegeket és az időseket jobban megviseli a változás, de a frontkór hajlama öröklődhet is. Gyakorta tapasztalható, hogy a kisgyermekek és a háziállatok, amolyan családi szenzorként jó előre jelzik az időváltozást. A pedagógusok is tudják, hogy az osztály figyelmének lankadása, a hirtelen és tömeges képességromlás, az izgő-mozgó elevenség hátterében is fellelhetők a frontbetörések. A felnőttek szervezetéről is elmondható, hogy például a melegfront közelítésekor törvényszerű légköri változásokra már akkor idegrendszeri panaszokkal reagálnak, amikor a földközeli hőmérők még nem jeleznek. Ezeket a hatásokat a kevéssé front érzékenyek szervezete kiegyenlíti, ám a többiek nem birkóznak meg ilyen könnyen az időjárási jelenségek következményeivel.

Meteosat

Meteosat

Műholdképes európai időjárás. Műholdképek, felhőzeti film, felhőzeti filmek. Európa tájai, földtörténeti korok szerint: - Ősidő: Balti-pajzs (Balti-ősföld), Finn-tóvidék, - Óidő: Skandináv-hegység, Brit-szigetek hegységei, Francia-, Lengyel-, Német-középhegység, a Cseh-medence peremhegységei, Urál-hegység, Velencei-hegység, - Középidő: tengeri elöntések (nincs táj), - Újidő harmadidőszak: Pireneusok, Appenninek, Dinári-hegység, Balkán-hegység, Alpok, Kárpátok, Kaukázus, - Újidő negyedidőszak: Skandináv-hegység fennsíkjai, Kelet-európai-síkság, Finn-tóvidék egyes részei

Meterológiai adatbázis

Meterológiai adatbázis

Amsz internetes portál országosan bővülő amatőr észlelők és automata mérőállomások által rögzített meteorológiai adatok közvetítésére törekszik. Magyarországi térképeinken megtekinthetőek például az aktuális jelenidő adatok vagy a pillanatnyi légmozgás. Különböző időintervallumú előrejelzéseinkből kiderül, hogy milyen jellegű időjárásra számíthatunk a következő napok folyamán; továbbá a portál fórumain belül felhasználóink megvitathatják felvetett témájukat, vagy látogatóink további projectjeinket böngészhetik.

MetNet

MetNet

Az előrejelzés naponta kétszer frissülnek. Minden nap délelőtt 10 illetve este 18 óráig bezárólag kerül fel az oldalra. Képes előrejelzés. Az ezredforduló idején a meteorológia témaköre még meglehetősen fehér folt volt a magyar nyelven elérhető internetes oldalak között. A meteorológiai témájú oldalak ritkaságszámba mentek, és a meglévők is meglehetősen kezdetlegesek voltak. Ezt a hiányosságot pótolandó 2000 nyarán három meteorológus egyetemi hallgató úgy döntött, hogy belefog egy meteorológiai témájú honlap kialakításába. Az előkészítő munkák 2000 év végéig tartottak az ELTE Meteorológiai Tanszékén, és a sikeres próbaüzemet követően 2001. január 1-én beindult a metnet, amelynek már a kezdetektől fogva a meteorológia népszerűsítése és a magyar web-en tátongó űr betöltése volt a célkitűzése. Az induláskor naponta frissülő prognózis, néhány cikk és a kislexikon első változata volt elérhető. Ekkoriban az interaktivitást mindössze a vendégkönyv jelentette, és csupán tucatnyi felhasználó látogatta rendszeresen a weblapot, olvasta a meginduló előrejelzéseket és az érdekességeket. Az első fejlesztések során, 2001 nyarától már néhány meteorológiai adatot áttekintő térképeken is megjelenítettünk, az egyik menüpontban egy kék árnyalatú Magyarország térképen óránként jelentek meg az OMSZ-től érkező hőmérséklet, jelen idő és szél adatok. Az igazi kihívást azonban ekkoriban még az j

MetNet oszágos előrejelzés

MetNet oszágos előrejelzés

Az előrejelzés naponta kétszer frissülnek. Minden nap délelőtt 10 illetve este 18 óráig bezárólag kerül fel az oldalra. Képes előrejelzés. A 2006-os esztendő számunkra a fejlesztések óriási ütemben történő megvalósulása jegyében zajlik, a számos technikai újdonság közül néhány külön megemlítve: Először az észlelések térképes megjelenítését kellett újra saját ábrázolórendszerünkön kifejleszteni, majd nagy előrelépésként elindítottuk az előrejelzési térképeinket tartalmazó aloldalt, ahol 72 órás időtávra európai szinten is ritkaságszámba menő paraméterek megjelenítési lehetősége érhető el. A nyár folyamán a már régóta tervezett éghajlati naplónk is megvalósult, saját adatok néven, itt rendszerezett formában archiválhatóak az észlelőink adatsorai, amelyhez a készülő térképek naponta többször, visszamenőleg is frissülnek. Ezzel szintén egy párját-ritkító lehetőség nyílik az oldal látogatói előtt, hiszen mindenki megoszthatja, akár évekre visszamenőleg is a lakóhelye időjárási adatait. A szélsőséges időjárási bejelentőnk segítségével térképes formában is kiegészülve nyomon követhetőek az észlelőink által bejelentett és további szűrésnek alávetett, külön erre a célra szolgáló adatbázisba kerülő rendkívüli időjárási események, amelyeket összekapcsolunk hasonló európai adatbázisokkal is. A sok fejlesztés, az egyre magasabb színvonal megtöbbszörözi látogatottságunkat, és a regisztrált

MTI hivatalos időjárás jelentése

MTI hivatalos időjárás jelentése

Részletes időjárás előrejelzés az ország egész területéről. A Magyar Távirati Iroda (rövidítve MTI) magyar hírügynökség, amelynek fő feladata a sajtó friss hírekkel való ellátása. Elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.

Tuti menü