Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Időjárás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Humán - MetNet [3. oldal]
részletek »

Időjárás képes leírás: Humán - MetNet [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 89 db
Humán Meterológia

Humán Meterológia

Részletes időjárás elemzés, európai tengerek vízhőmérsékleteivel. A HáziPatika csoport jelenleg három egészségügyi és életmód-portált fejleszt és üzemeltet. Mind a három portál a saját területén kiemelkedő tartalommal, szolgáltatásokkal és egyedi olvasói körrel büszkélkedhet.

IdőInfo

IdőInfo

Magyarország nagyvárosainak pillanatnyi időjárása, illetve 15 napos időjárás előrejelzése. Pillanatnyi időjárás adatainkat 5 percenként, időjárás előrejelzéseinket naponta egyszer frissítjük. Maga az oldal amatőr oldalként indult, viszont az oldal indulása óta már számtalan önkéntes csatlakozott hozzánk, tette ezt azért, hogy ön mindig fel tudjon készülni a különböző időjárási eseményekre. Magyarországi időjárás adatokon felül oldalunkon még közzétesszük Horvátország és Ausztria nagyvárosainak aktuális időjárását, illetve 15 napos időjárás előrejelzését

Időjárás előrejelzés Budapesten

Időjárás előrejelzés Budapesten

Webkamerák, élő időjárási adatok, radarképek, fényképes blog, villámfotók, légköroptikai és csillagászati megfigyelések, panorámaképek, tudományos-ismeretterjesztő cikkek. Budapest a mérsékelt égöv alatt helyezkedik el, kontinentális éghajlatú város, az éves középhőmérséklet 11,0 °C. A július a legmelegebb hónap, a havi középhőmérséklet ekkor a 21°C-ot is megközelíti. Az eddigi legmagasabb hőmérsékletet (40,7 °C) 2007. július 20-án regisztrálták. A leghidegebb hónap január, ilyenkor az átlagértékek -1,6 °C körül alakulnak. Az eddigi legalacsonyabb hőmérsékletet (-25,6 °C) 1987. január 13-án mérték. Az utolsó tavaszi fagy átlagos határnapja április 15.[1] A napsütéses órák száma évi 2040.[2][3] A csapadékmennyiség éves átlaga 516 mm, a legcsapadékosabb hónapok a június és a november. A Dunán leggyakrabban két árhullám vonul le, az egyik tél végén (jeges ár), míg egy második nyár elején (zöldár). Budapest szélvédett főváros, ami a Kárpátok, illetve a Dunántúli-középhegység vonulatainak köszönhető. Az uralkodó szélirány északnyugati. Az őszi időszakban gyakori a szélcsend, emiatt a ködképződés.

Időjárás kereső

Időjárás kereső

Aktuális időjárás Magyarország városaiban. Keress rá városodra és tudd meg milyen az aktuális időjárás. Egyszerű, átlátható és gyors. Te csak beírsz egy város nevet és azonnal megtudod milyen az aktuális időjárás abban a városban. Az öt leggyakrabban keresett város időjárása mindig látható és friss híreket is olvashatsz.

Időjárás ma Magyarországon

Időjárás ma Magyarországon

Animációs megjelenítésünkkel a mai és a további napok időjárása is megnézhető akár percek vagy konkrét órák beállításával. Ezen kívül, hasznos és érdekes írások segítik a látogatóinkat a hétköznapi problémák megoldásában. Hamarosan itt a nyár és ezért meg fogjuk jeleníteni Európa országainak időjárásait is illetve tengerek és tavak hőmérsékletét is. A téli hónapokban a hójelentéssel is szolgálunk a téli sportok szerelmeseinek, hazai és környező síparadicsomok tekintetében. Facebook-on is jelen vagyunk már ahol akár Te is csatlakozhatsz közösségünkhöz.

Hirdetés
Időjárási hírek (videók Tv2)

Időjárási hírek (videók Tv2)

A TV2 mintegy 86%-os analóg lefedettséggel rendelkezik, amely nagyjából azonos a RTL Klub-éval. Az M1 által biztosított lefedettség 97%-os. Kábeltévé hálózaton keresztül a 3,6 milliós televíziós háztartással rendelkező országunkban mintegy 50%-ában érhető el. 2009. június 1-jétől a csatorna megkezdte a szabadon fogható digitális földi sugárzását is. A Digi TV által Románia, Szlovákia és Szerbia egész területén fogható a magyar csomag részeként. Ezen kívül több kábelszolgáltató is közvetíti a TV2 műsorait (például RCS).

Időkép időjárás hírek

Időkép időjárás hírek

Látogatottság: Az Időkép a Medián Webaudit auditált statisztikája szerint 2008. december 24. óta a leglátogatottabb magyar időjárási portál, melyen átlagos napokon kb. 80-100 ezer, meteorológiai szempontból érdekes, eseménydús napokon 200 ezer feletti egyedi látogató tájékozódik. Az oldal 2004 januári indulása óta dinamikusan növekvő forgalmat tudhat magáénak, a napi oldalletöltéseink száma jelenleg már eléri a félmilliót, eseménydús napokon azonban másfél-kétmillió letöltést is regisztrálunk. Targetálás: Az Időkép.hu-t látogatók közt túlsúlyban vannak azok, akiket a napi időjárás alakulása kiemelten érint, a mezőgazdaságban érdekeltektől a vitorlázók, pilóták, hajósok, valamint állami és multinacionális szervezetek döntéshozói is.

Írország

Írország

Írországi Meteorológiai Intézet hivatalos honlapja. Írország (angolul Ireland, írül Éire) Európa észak-nyugati részén és harmadik legnagyobb szigetén, az Ír-szigeten található állam. A sziget északi része (hat megye) brit fennhatóság alá tartozik, ezt nevezik Észak-Írországnak. A sziget többi része a tulajdonképpeni Írország.

Izland

Izland

Izlandi Meteorológiai Intézet hivatalos honlapja. Izland, illetve hivatalosan az Izlandi Köztársaság, izlandiul: Ísland, illetve Lýðveldið Ísland (/ˈlið̠vɛldɪ 40;̠ ˈisland/), egy szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között, Feröertől északnyugatra.

Hirdetés
Képes előrejező oldal

Képes előrejező oldal

Horvátország számos városának hőmérséklet nagyítható térképpel. Az ország éghajlata a belső vidékeken mérsékelt kontinentális, száraz és forró nyár, hideg, csapadékos tél jellemzi. A hegyekben jellegzetesen hegyvidéki klíma uralkodik hűvös nyárral és hóban gazdag, hideg téllel. A tengerpartokon mediterrán az éghajlat: forró és száraz nyár, enyhe és csapadékos a tél a partvidéken. Az átlaghőmérséklet Horvátországban januárban -5-10 °C, augusztusban 13-26 °C körül alakul.

Középtávú előrejelzések

Középtávú előrejelzések

Középtávú előrejelzések Magyarország 10 régiójára és európai városokra 10 napig, könnyen értelmezhető flash animációval. Hosszútávú előrejelzés (30 napos minta előrejelzés a Balaton téségére). Népi kalendárium Magyarországra. Aktuális európai helyzetkép tengervízhőmérséklettel, animálható műholdképpel. Oktatóvideók.

Magyar Csillagászati Egyesület

Magyar Csillagászati Egyesület

Magyarországi, Romániai, Szlovákiai, Ausztriai, Horvátországi, Szerbiai, Ukrajnai városok előrejelzései. Az alábbi időjárás-előrejelzés célja elsősorban az, hogy segítséget nyújtson az égbolt szépségei iránt érdeklődők, az észlelő amatőr- és szakcsillagászok számára az éjszakai időjárás meghatározásában, előrejelzésében. A napok, napszakok közötti váltáshoz használja az alábbi linkeket!

Mátrai időjárás

Mátrai időjárás

Kékestetői és Mátraszentimrei hőmérsékleti adatok. A Mátra éghajlata a nagy relatív szintkülönbségek miatt mérsékelt övi hegyvidéki jellegű. Legmagasabb részei a szomszédos Alföldhöz képest jelentősebb előhegyek nélkül emelkednek 800-900 méterre, ezért a hegység déli oldalán különösen jól megfigyelhető a vertikális klimatikus tagoltság. Más hegységeinkhez hasonlóan a Mátrára is jellemző a mozaikszerű mikroklíma, amelynek oka a változatos domborzat és növényzet. Az évi középhőmérséklet felfelé haladva 0,3-0,4 °C-kal csökken 100 méterenként: a Gyöngyösi-medence 10 fokot meghaladó értékeivel szemben a Kékesen a 6 °C-ot sem éri az éves átlag. A hőmérséklet csökkenésével párhuzamosan egyre kiegyenlítettebbé válik a klíma; a környező völgyekkel, medencékkel ellentétben a hegytetőkön csak nagy ritkán süllyed ;20 °C alá a minimum-hőmérséklet. Az évi átlagos csapadékmennyiség a tagolt felszín következtében igen változatos, a kevés csapadékmérő állomás adatai csak kisebb területre vonatkoztatva tekinthetők helyesnek. A legkevesebb csapadék a délkeleti fekvésű szélvédett völgyekben hullik (500-550 mm), míg a csúcsrégiókban 800 mm körül van az átlag, de az 1000-1100 mm-es éves összegek sem ritkák.

Meteoropaták többfrontos harca

Meteoropaták többfrontos harca

Egyesek szerint humbug az egész, hiszen időjárás mindig is volt, mégsem szaladgált körülöttünk ennyi meteoropata. A dühünk mélyén lappanghat a minket ért igazságtalanság, feszültek lehetünk a stressztől, fájdalmunkat okozhatja más, nem csak a felettünk lejátszódó időjárási folyamat. Az igazság - vélhetően - a két markáns vélemény között található: az érzékenység alkati különbséget mutat, a nőket, egyes krónikus betegeket és az időseket jobban megviseli a változás, de a frontkór hajlama öröklődhet is. Gyakorta tapasztalható, hogy a kisgyermekek és a háziállatok, amolyan családi szenzorként jó előre jelzik az időváltozást. A pedagógusok is tudják, hogy az osztály figyelmének lankadása, a hirtelen és tömeges képességromlás, az izgő-mozgó elevenség hátterében is fellelhetők a frontbetörések. A felnőttek szervezetéről is elmondható, hogy például a melegfront közelítésekor törvényszerű légköri változásokra már akkor idegrendszeri panaszokkal reagálnak, amikor a földközeli hőmérők még nem jeleznek. Ezeket a hatásokat a kevéssé front érzékenyek szervezete kiegyenlíti, ám a többiek nem birkóznak meg ilyen könnyen az időjárási jelenségek következményeivel.

Meteosat

Meteosat

Műholdképes európai időjárás. Műholdképek, felhőzeti film, felhőzeti filmek. Európa tájai, földtörténeti korok szerint: - Ősidő: Balti-pajzs (Balti-ősföld), Finn-tóvidék, - Óidő: Skandináv-hegység, Brit-szigetek hegységei, Francia-, Lengyel-, Német-középhegység, a Cseh-medence peremhegységei, Urál-hegység, Velencei-hegység, - Középidő: tengeri elöntések (nincs táj), - Újidő harmadidőszak: Pireneusok, Appenninek, Dinári-hegység, Balkán-hegység, Alpok, Kárpátok, Kaukázus, - Újidő negyedidőszak: Skandináv-hegység fennsíkjai, Kelet-európai-síkság, Finn-tóvidék egyes részei

Meterológiai adatbázis

Meterológiai adatbázis

Amsz internetes portál országosan bővülő amatőr észlelők és automata mérőállomások által rögzített meteorológiai adatok közvetítésére törekszik. Magyarországi térképeinken megtekinthetőek például az aktuális jelenidő adatok vagy a pillanatnyi légmozgás. Különböző időintervallumú előrejelzéseinkből kiderül, hogy milyen jellegű időjárásra számíthatunk a következő napok folyamán; továbbá a portál fórumain belül felhasználóink megvitathatják felvetett témájukat, vagy látogatóink további projectjeinket böngészhetik.

MetNet

MetNet

Az előrejelzés naponta kétszer frissülnek. Minden nap délelőtt 10 illetve este 18 óráig bezárólag kerül fel az oldalra. Képes előrejelzés. Az ezredforduló idején a meteorológia témaköre még meglehetősen fehér folt volt a magyar nyelven elérhető internetes oldalak között. A meteorológiai témájú oldalak ritkaságszámba mentek, és a meglévők is meglehetősen kezdetlegesek voltak. Ezt a hiányosságot pótolandó 2000 nyarán három meteorológus egyetemi hallgató úgy döntött, hogy belefog egy meteorológiai témájú honlap kialakításába. Az előkészítő munkák 2000 év végéig tartottak az ELTE Meteorológiai Tanszékén, és a sikeres próbaüzemet követően 2001. január 1-én beindult a metnet, amelynek már a kezdetektől fogva a meteorológia népszerűsítése és a magyar web-en tátongó űr betöltése volt a célkitűzése. Az induláskor naponta frissülő prognózis, néhány cikk és a kislexikon első változata volt elérhető. Ekkoriban az interaktivitást mindössze a vendégkönyv jelentette, és csupán tucatnyi felhasználó látogatta rendszeresen a weblapot, olvasta a meginduló előrejelzéseket és az érdekességeket. Az első fejlesztések során, 2001 nyarától már néhány meteorológiai adatot áttekintő térképeken is megjelenítettünk, az egyik menüpontban egy kék árnyalatú Magyarország térképen óránként jelentek meg az OMSZ-től érkező hőmérséklet, jelen idő és szél adatok. Az igazi kihívást azonban ekkoriban még az j

Tuti menü