Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Időjárás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Hajdú - Időjárás [3. oldal]
részletek »

Időjárás képes leírás: Hajdú - Időjárás [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 130 db
Hajdú Bihar megyei időjárás jelentés

Hajdú Bihar megyei időjárás jelentés

Időjárás-előrejelzés Hajdú-Bihar megyére. Hőmérséklet, csapadék és széltérkép Magyarország teljes területére. Az időjárást a sok napsütés (évi 2000-2100 óra) és a kevés csapadék jellemzi. Az évi középhőmérséklet 10,5 - 11 °C, ami köszönhető a júliusi 20,5 - 22 °C átlaghőmérsékletnek. A tél általában kemény fagyokat hoz a megyében, a leghidegebb január. A csapadék szempontjából Hajdú-Bihar megye az Alföld egyik legszárazabb vidéke, a Hortobágy déli része pedig az ország egyik legszárazabb területe, ahol a csapadék évi mennyisége nem éri el az 500 mm-t.

Hazai időjárás hírek percről percre

Hazai időjárás hírek percről percre

Magyarország három éghajlati terület határán helyezkedik el; időjárását a keleti nedves kontinentális, a nyugati óceáni, az északi sarkvidéki légtömegek és a déli-délnyugati mediterrán hatás alakítja. Az évi középhőmérséklet +8-12 °C, amelynek viszonylag magas, 20-25 °C-os az ingadozása. A hőmérséklet átlagos értéke januárban a legalacsonyabb, ;4-7 °C, júliusban a legmagasabb, 25-30 °C.

Hazai tavak, folyók, közeli tengerek vízhőmérsékletei

Hazai tavak, folyók, közeli tengerek vízhőmérsékletei

Hazai tavak, folyók, közeli tengerek aktuális vízhőmérsékletei. Vízhőmérsékletek a hazai folyóinknál: Duna Pozsonynál, Duna Dunaremeténél, Duna Nagymarosnál, Duna Budapestnél, Duna Dunaújvárosnál, Duna Bajánál, Duna Újvidéknél, Rába Szentgotthártnál Mura Letenyénél, Tisza Husztnál, Tisza Tokajnál, Tisza Kiskörénél, Tisza Szolnoknál, Tisza Szegednél, Tisza Titelnél, Körös Nagyváradnál, Körös Gyománál, Maros Aradnál, Maros Makónál. --- Hazai tavainknál: Balaton, Fertő-tó, Tisza-tó, Velencei-tó. --- Közeli tengerek vízhőmérsékletei: Adriai-tenger, Balti-tenger, Égei-tenger, Fekete-tenger, Északi-tenger, Földközi-tenger (kelet), Földközi-tenger (közép), Földközi-tenger (nyugat), Vizcayai-öböl ... Hazai tavak, folyók, közeli tengerek vízhőmérsékletei.

Időjárás magazin hírek
Rekordmértékben emelkedett a globális hőmérséklet 2014-2016-ban
Rekordmértékben emelkedett a globális... Rekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet 2014 és 2016 között, csak ebben három évben több mint 25 százalékkal emelte meg a globális felmelegedés mértékét az 1900-as évek kezdete óta - számolták ki az Arizonai Egyetem kutatói. A Geophysical Research Letters online folyóiratban közzétett tanulmányuk az első, amelyben a kutatók...
Juhász Árpád: a globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni
Juhász Árpád: a globális felmelegedés... A globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel...
Meteorológus: amióta mérik, nem tartott ilyen erős hurrikán Európa felé
Meteorológus: amióta mérik, nem tartott... Meteorológiai kuriózum az Ophelia hurrikán, amely hétfőn éri el a...
Házipatika - Orvosmeteorológia

Házipatika - Orvosmeteorológia

Hiányos időjárás jelentés Ráadásul nehéz megmondani, mit is érzékel valójában a szervezetünk. A már látható jelenségek éppúgy hatással vannak ránk, mint a frontok kialakulását megelőző folyamatok. Nálunk csupán hideg-, meleg és kettős fronthatásról adnak hírt. Az orvosmeteorológiai jelentések sem külföldön, sem nálunk nem térnek ki az időjárási helyzetek részletes ismertetésére. Így, még ha létezne is hazánkban tudományosan elfogadott összegzés a tipikus időjárási viszonyokról, a mindennapok emberének nem jutna tudomására, vagy nem sokat mondana. Ennek ellenére érdemes áttekinteni a külhonban és nálunk megfigyelt, saját szervezetünk megfigyeléséhez támpontként szolgáló összefüggéseket és ezek tanulságait. Front-érzékenység Nehéz lenne elhinni, hogy a légköri jelenségek ne hatnának mindannyiunkra, de az nyilvánvaló, hogy különböző mértékben befolyásolnak minket. Egyes statisztikák szerint az emberek fele érzi meg az időjárás változásait, amelyek általában frontátvonuláskor olyan léptékűek, hogy arra az emberi szervezet is érezhetőbben reagál. Általánosságban elmondható ugyanis, hogy nem az időjárási jellemzők abszolút értékei, hanem azok változásának mértéke a meghatározó.

Hó - Hójelentés

Hó - Hójelentés

Hójelentés webkamerával. A hó 0 °C alatt képződött csapadék, amely vízpárát tartalmazó levegő további lehűlésével jön létre, amikor a képződött jégrészecskékre kristályosan további jégrészecskék fagynak, és hókristállyá egyesülnek. A jégkristályok alakja - keletkezésük folytán - nagyon különböző, elsősorban a hőmérséklettől függ

Hirdetés
Hójelentés

Hójelentés

Európai hójelentő portál. Újhó: újhónak nevezünk minden hófajtát, ahol a hókristály eredeti formájában található, függetlenül attól, hogy mennyi ideje hullott. Kristályszerű, többnyire hatsugaras csillagocskák laza szerkezettel. Fehér karácsony Észak-Amerikában Az újhó fajtái: - Vadhó: nagyon nagy hidegben és szélcsendben keletkezik. Többnyire kis pelyhekben hull, de kristályai különösen hosszú sugarúak, ezért laza, omlós szerkezetű. Elsősorban Kanadában és Új-Zélandon található. Térfogatsúlya 10-30 kg/m³. - Porhó: könnyű laza hó, hidegben is pelyhekben hull, nem áll össze hólabdává. Térfogatsúlya 30-60 kg/m³. - Nedves hó (péphó): 0 °C körüli időjárásban, nagy pelyhekben hull (sok összetapadt hókristály). Gyúrható, filcszerű.

Hójelentés

Hójelentés

Hazai és külföldi hójelentések. Írja meg észrevételeit a hójelentés-, sícentrum-információkkal és egyéb tartalmakkal kapcsolatban, segítve ezzel munkánkat, hogy oldalunk színvonalát tovább javíthassuk. Nekünk valóban számít az Ön véleménye!

Hollandia

Hollandia

Hollandiai Meteorológiai Intézet hivatalos honlapja. Hollandia (teljes nevén Holland Királyság, hollandul Koninkrijk der Nederlanden) nyugat-európai ország. Délről Belgium, keletről Németország, északnyugat felől az Északi-tenger határolja. A holland közjog különbséget tesz Hollandia és a Hollandiai Királyság között. A Hollandiai Királyság 3 részből áll: Hollandia, valamint Karib-szigetekhez tartozó Holland Antillák és Aruba. Belgium, Hollandia és Luxemburg szoros regionális együttműködését általában Benelux államokként említik.

Hollandia, Belgium, Luxemburg

Hollandia, Belgium, Luxemburg

Hollandia, Belgium, Luxemburg műholdképe, felhőzeti filmje. Ha Rákattint a képre akkor arra a részre rá fog közelíteni. Actuele buienradar en aktueel weer voor Nederland, België en Europa, actuele satellietbeelden, actuele temperaturen, neerslag, en veel meer!

Hirdetés
Holnapi előrejelzés

Holnapi előrejelzés

Horvátország honapi időjárásának előrejelzési térképe. Horvátország (hivatalosan Horvát Köztársaság, horvátul Republika Hrvatska) közép-európai állam, Magyarország déli szomszédja. A két ország több mint 800 éves közös történelemre tekint vissza, lévén hogy 1091 és 1918 között Horvátország a Magyar Királyság autonóm része volt.

Horvátország

Horvátország

Az ország éghajlata a belső vidékeken mérsékelt kontinentális, száraz és forró nyár, hideg, csapadékos tél jellemzi. A hegyekben jellegzetesen hegyvidéki klíma uralkodik hűvös nyárral és hóban gazdag, hideg téllel. A tengerpartokon mediterrán az éghajlat: forró és száraz nyár, enyhe és csapadékos a tél a partvidéken. Az átlaghőmérséklet Horvátországban januárban -5-10 °C, augusztusban 13-26 °C körül alakul.

Horvátország 15 napos időjárása

Horvátország 15 napos időjárása

Horvátország időjárása az elkövetkező 15 napban. Várható időjárási szélsőségek és veszélyek (zivatar, havazás, stb.) előrejelzése. Információk a pillanatnyi időjárásról, időképről, hőmérsékletről és egyéb meteorológiai adatokról. Horvátország éghajlati adatai, maximum és minimumhőmérsékletek, éves átlagcsapadék.

Humán Meterológia

Humán Meterológia

Részletes időjárás elemzés, európai tengerek vízhőmérsékleteivel. A HáziPatika csoport jelenleg három egészségügyi és életmód-portált fejleszt és üzemeltet. Mind a három portál a saját területén kiemelkedő tartalommal, szolgáltatásokkal és egyedi olvasói körrel büszkélkedhet.

IdőInfo

IdőInfo

Magyarország nagyvárosainak pillanatnyi időjárása, illetve 15 napos időjárás előrejelzése. Pillanatnyi időjárás adatainkat 5 percenként, időjárás előrejelzéseinket naponta egyszer frissítjük. Maga az oldal amatőr oldalként indult, viszont az oldal indulása óta már számtalan önkéntes csatlakozott hozzánk, tette ezt azért, hogy ön mindig fel tudjon készülni a különböző időjárási eseményekre. Magyarországi időjárás adatokon felül oldalunkon még közzétesszük Horvátország és Ausztria nagyvárosainak aktuális időjárását, illetve 15 napos időjárás előrejelzését

Időjárás előrejelzés Budapesten

Időjárás előrejelzés Budapesten

Webkamerák, élő időjárási adatok, radarképek, fényképes blog, villámfotók, légköroptikai és csillagászati megfigyelések, panorámaképek, tudományos-ismeretterjesztő cikkek. Budapest a mérsékelt égöv alatt helyezkedik el, kontinentális éghajlatú város, az éves középhőmérséklet 11,0 °C. A július a legmelegebb hónap, a havi középhőmérséklet ekkor a 21°C-ot is megközelíti. Az eddigi legmagasabb hőmérsékletet (40,7 °C) 2007. július 20-án regisztrálták. A leghidegebb hónap január, ilyenkor az átlagértékek -1,6 °C körül alakulnak. Az eddigi legalacsonyabb hőmérsékletet (-25,6 °C) 1987. január 13-án mérték. Az utolsó tavaszi fagy átlagos határnapja április 15.[1] A napsütéses órák száma évi 2040.[2][3] A csapadékmennyiség éves átlaga 516 mm, a legcsapadékosabb hónapok a június és a november. A Dunán leggyakrabban két árhullám vonul le, az egyik tél végén (jeges ár), míg egy második nyár elején (zöldár). Budapest szélvédett főváros, ami a Kárpátok, illetve a Dunántúli-középhegység vonulatainak köszönhető. Az uralkodó szélirány északnyugati. Az őszi időszakban gyakori a szélcsend, emiatt a ködképződés.

időjárás info

időjárás info

Magyarország új időjárás portálja. A te településedre is adunk pontos, 7 napos időjárás előrejelzést. Ha ez nem lenne elég, helyi híreket, érdekességeket is olvashatsz nálunk. Miért töltenéd az időd az interneten ha nálunk mindent megtalálsz? Napi hírlevelünkre feliratkozva nem kell minden nap meglátogatnod az oldalt, hiszen az aktuális információkat, híreket is megkapod már reggel. Szöveges összefoglalónkat is elolvashatod az infógrafikák mellett. Legyél naprakész velünk! Hidd el, nem bánod meg.

Időjárás kereső

Időjárás kereső

Aktuális időjárás Magyarország városaiban. Keress rá városodra és tudd meg milyen az aktuális időjárás. Egyszerű, átlátható és gyors. Te csak beírsz egy város nevet és azonnal megtudod milyen az aktuális időjárás abban a városban. Az öt leggyakrabban keresett város időjárása mindig látható és friss híreket is olvashatsz.

Tuti menü