Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Időjárás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Időjárás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 130 db
15 napos Közép-Magyarországi előrejelzés

15 napos Közép-Magyarországi előrejelzés

15 napos előrejelzés grafikonokkal, ábrákkal, vihar előrejelzéssel. A köpönyeg.hu Magyarország egyetlen 15 napos időjárás-előrejelzést adó internetes portálja. Az első előrejelzés 2003 októberében került fel az internetre. Az előrejelzések a világhírű wetterzentrale weblap időjárási modelljeinek felhasználásával készülnek minden nap. 2006-tól működik a köpönyeg domain alatt, az ingatlan.com csoport részeként az időjárás-előrejelző oldal. A design megújulása mellett az elmúlt években számtalan újdonsággal, például regionális előrejelzéssel, rövidtávú előrejelzéssel, hójelentéssel, műhold- illetve radarképekkel és nemzetközi klíma-adatbázissal bővültek szolgáltatásai. Ezzel párhuzamosan a korábbi pár ezer rajongó száma jelentősen megnőtt: a köpönyeg mára havi negyedmillió netezőt ér el, és ezzel az egyik legnépszerűbb magyar meteorológiai oldal.

5 dolog, amit ne kövess el napozás alatt!

5 dolog, amit ne kövess el napozás alatt!

Szeretnél hatékonyan védekezni az erős napsugárzás és az UV-sugarak ellen? Akkor a megfelelő faktorszámú kencék használatán kívül be kell tartanod a napfürdőzés egyéb szabályait is! Lássuk, hogyan készülj profin a napfürdőzésre!

A Balaton vízállása

A Balaton vízállása

A Balaton vízállása, szabályozási szintek. A Balaton vízállása egészen kis tartományban mozog. A legalacsonyabb vízállás és a legmagasabb vízállás között átlagos vízállások esetén is csak 40-50 cm különbség van, szélsőséges esetekben is maximálisan 1 m szintkülönbség van a legkisebb és a legmagasabb vízállás között. A parti véd művek és a partfalak magassága is ehhez a kis szintkülönbséghez alkalmazkodik, igen alacsony vízállásnál a déli parti strandok nagy részéről eltűnik a víz, magas vízállás esetén pedig a hullámzás kiöntést okozhat (főként a déli parton), valamint a kikötők egyes részei és mólókon lévő közlekedő utak víz alá kerülhetnek. Balaton vízállásásnak meghatározása. A Balaton vízállását jelenleg Balatonakali és Tihanyrév észlelőállomásra telepített automatikus vízállásmérő berendezések huszonnégy órás - óránként rögzített - adatsorai alapján készítik. Minden reggel az előző 24 óra adatsorainak átlagából kerül meghatározásra az aznapra érvényes balatoni vízállás, ami nem egy konkrétan leolvasott érték, hanem számított, "simított", a napi ingadozást figyelme nem vevő adatsor. Korábban a számított vízállást hét balatoni vízmérce adatai alapján készítetteké, de a folyamatos kutatások eredményei azt mutatták ki, hogy hét mércéről számított vízállás értékekkel leginkább a Balatonakali és Tihanyrév állomásokon észlelt adatokból számított értékek egyeznek. A tónál talá

Időjárás magazin hírek
A Föld leghidegebb hőmérsékletét mérték a kelet-antarktiszi fennsíkon
A Föld leghidegebb hőmérsékletét... A mínusz 100 Celsius-fok közelébe is zuhanhat a hőmérséklet az antarktiszi jégtakaró fennsíkjának kicsiny völgyeiben, teknőiben - állapították meg az amerikai Nemzeti Hó-és Jégadatközpont tudósai (NSIDC) a Geophysical Research Letters tudományos folyóiratban ismertetett tanulmányukban. Az amerikai kutatók 2013-ban az előző 32 évben a globális földfelszíni...
Rekordmértékben emelkedett a globális hőmérséklet 2014-2016-ban
Rekordmértékben emelkedett a globális... Rekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet 2014 és 2016...
Juhász Árpád: a globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni
Juhász Árpád: a globális felmelegedés... A globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel...
A biztonságos napozás

A biztonságos napozás

Cikkek, hírek egészségről-betegségről, tudományos újdonságok, információk az egészségügy minden területéről. Életmód, lélek, szépség, táplálkozás, gyógyszer, diéta, sport: Patika Magazin. A biztonságos napozás: Minden évben újabb és újabb, egyre nagyobb védelmet nyújtó napozószerekkel rukkol elő az ipar, ön napozáskor mégsem érezheti magát teljes biztonságban. Viszonylag keveset tartózkodjon a napon, annál többet az árnyékban, válassza ki és alkalmazza ésszerűen a napozószereket - ez a biztonságos barnulás titka! Mottó: Mértékletesen napozzon! A napsütés pozitív hatást gyakorol a lelkiállapotra. IGAZ Ezt az állítást minden orvos megerősítheti. Főként a szem recehártyája által érzékelt fény az, amely - a kedélyállapot hormonjának (melatonin) szabályozása révén - erőteljesen javítja a kedélyállapotot, és feltölti az embert energiával. A hosszú ideig tartó és ismételt napozás öregíti a bőrt. IGAZ Néhány évvel ezelőtt az egyik nagy francia kozmetikai cég közzétette egyik kutatása eredményét, melynek során összehasonlították a test egyes részeinek fiziológiai állapotát aszerint, hogy kitették-e azokat a napsugárzás hatásainak vagy sem.

A napozás abc-je

A napozás abc-je

Az UV sugárzás hatása bőrre: 1. Barna szín alakul ki - direkt pigmentáció - a már meglévő melanin megbarnulása (rövid idő alatt kialakuló szürkésbarna szín, mely könnyen kopik) - indirekt pigmentáció a melanocytákban 24-48 óra alatt új melanin képződik- a bőrben megnő a melanin mennyisége. A sejtmagokat sötét védőréteg fedi. 2. Szaruréteg megvastagodik 3. Urokaninsav - az izzadságban lévő természetes fényvédő anyag, amely a 260-275 nm közötti sugarakat nyeli el - termelés növekszik. 4. A bőr biokémiai fényvédő faktorának növekszik - a pigmentáció 10 szeresére, a szaruréteg megvastagodása 4 szeresére növeli a bőr ellenálló képességét.

A napozás árnyékos oldala

A napozás árnyékos oldala

A fájdalmas leégésen túl a tűző napon szerzett barnaság később jelentkező bőrbántalmakat, idő előtti bőröregedést, ráncosodást, sőt bőrrákot is okozhat. Különösen veszélyes a hirtelen barnulás. A szolárium vagy napágy egy olyan elektromos berendezés, amely ultraibolya sugárzás által (általában kb. 95 százalékban UV-A és kb. 5 százalékban UV-B, a sugárzás spektruma ~ 295 - 400 nm) a bőr kozmetikai célú barnulását idézi elő. A szolárium berendezések UV-fénycsövekkel működnek, melyeknek belső felületét fénypor-keverékkel vonják be egy meghatározott UV spektrumban történő sugárzás átengedésére.

A Világ felhőzeti képe

A Világ felhőzeti képe

Felhő videó, időjárás műholdkép a világról. A képen látható módon. A Föld a Naprendszernek a Naptól számított harmadik bolygója. A Föld a legnagyobb átmérőjű, tömegű és sűrűségű Föld-típusú bolygó. Több millió faj, köztük az ember élőhelye is. A Föld a világegyetem egyetlen olyan bolygója, amelyről tudjuk, hogy életet hordoz. Jelenlegi ismereteink szerint 4,54 milliárd éve alakult ki, és a felszínén mintegy egy milliárd év múlva az élet is megjelent. Azóta a bioszféra jelentősen megváltoztatta az atmoszférát, és más, biotikus összetevőit. Ezzel lehetőség nyílt az aerób organizmusok osztódásos szaporodására, és létrejött az ózonréteg ami (a földi mágneses mezővel közösen) megszűri az ártalmas ultraibolya sugárzást. A Naprendszer külső körülményei a várakozások szerint még mintegy 1,5 milliárd évig támogatják az élet jelenlétét, de ezután a mind fényesebbé váló Nap el fogja tüntetni a bioszférát.

AeroMap online időjárás

AeroMap online időjárás

Az AeroMap V2|Zerge navigációs rendszer digitális térképén 9 napos időjárás előrejlezést tekinthetünk át egyszerre akár harminc, összesen közel 500 magyarországi településről. A térkép nagyítható, így egyszerre mindig a szükséges mennyiségű előrejelzés látható. Az AeroMap egyedülálló térkép megjelenítési képességei és az időjárás előrejelzés ötvözése különleges felhasználói élényt biztosít, egyszerűsége és gyorsasága pedig képes felülmúlni a web alapú előrejelzéseket. A PDA (okostelefon) változat segítségével az előrejelzést bárhova magunkal vihetjük. A navigációs szoftver és az időjárás szolgáltatás ingyenes!

Agroinform

Agroinform

Holnap utánig részletesen taglalt előrejelzés. Gyakorlati mezőgazdasági információk a korszerű mezőgazdasági vállalkozáshoz nyomtatott és elektronikus formában. Költséghatékony, pontosan célzott megoldások lapjainkban és weboldalunkon!

Hirdetés
Aktuális vízállás

Aktuális vízállás

2004 közepétől kezdve megteremtődtek a feltételei a vízügyi ágazat informatikai rendszerének egységes, országos szintű üzemeltetésére, illetve az országos szintű fejlesztések koordinálására. Az ágazat központi informatikai feladatait az Országos Vízügyi Informatikai Szolgálat (OVISZ) látja el, melynek egyik része a 2007. április 1-ével megalakult Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság (VKKI) szervezeti egysége, a 2007. május 1. óta működő Adattári és Infrastruktúra Önálló Osztály. Az OVISZ másik része az OSYS Kft. Az OVISZ a VKKI Alapító Okiratában, illetve a 178/1998. Korm.r. 4. §-ban (VIZIR) meghatározott informatikai feladatokat látja el. Az Alapító Okirat az alábbiakat írja elő: 3.6 Országos vízügyi informatikai szolgálattal kapcsolatos feladatok körében: 3.6.1 gondoskodik az országos vízügyi informatikai és hírközlési rendszerek folyamatos és biztonságos üzemeltetéséről, biztosítja e rendszerek szolgáltatásainak elérhetőségét az ágazat szereplői számára; 3.6.2 koordinálja a rendszerek fejlesztésével kapcsolatos feladatokat; 3.6.3 ellátja a Települési Szennyvíz információs Rendszer (TESZIR), valamint a hozzá kapcsolódó térinformatikai rendszer és szakmai honlap üzemeltetési és fejlesztési feladatait A feladatok az OVISZ két egysége között az alábbiak szerint oszlanak meg.

Andorrai hójelentő oldal

Andorrai hójelentő oldal

Az Andorrai Hercegség, másként Andorrai Fejedelemség vagy Andorrai Völgység (katalánul Principat d'Andorra) a Pireneusok keleti lábánál, Franciaország és Spanyolország között elterülő ország, Európa legnagyobb törpeállama. A Pireneusok völgyében egykor elszigetelt ország ma a turizmusnak és a kedvező adózási szabályoknak (ingyenes betegellátás, vámmentesség stb.) köszönhetően virágzik. Nemzetközi szervezeti tagsága: ENSZ (1993 óta).

Ausztria

Ausztria

Ausztriai Meteorológiai Intézet hivatalos honlapja. Az Osztrák Köztársaság (vagy latin eredetű néven Ausztria, németül Österreich vagy Republik Österreich) Közép-Európában található demokratikus köztársaság. Északról Németország és Csehország, keletről Szlovákia és Magyarország, délről Szlovénia és Olaszország, nyugatról pedig Svájc és Liechtenstein határolja. Fővárosa Bécs. Az ország 1955 óta tagja a ENSZ-nek és 1995 óta az Európai Uniónak is. További szervezeti tagságai: WTO, Békepartnerség, NYEU, EBESZ, IMF, OECD.

Az UV-B sugárzás veszélyei

Az UV-B sugárzás veszélyei

A bőrgyógyászok feltételezése szerint évente 5400 új bőrdaganatos megbetegedés keletkezik Magyarországon, s ezek jelentős részéért a káros UV-sugárzás tehető felelőssé - mondta a távirati irodának az Országos Környezetegészségügyi Intézet igazgatóhelyettes főorvosa.

az UV-sugárzás szemre gyakorolt hatásai

az UV-sugárzás szemre gyakorolt hatásai

Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül bőrrákhoz vezethet. Azzal azonban már kevésbé, hogy az erős napsugárzás ugyancsak károsíthatja a szemet. A napszemüveg ma már nem divathóbort, hanem létfontosságú, mert megvédi a szemet a nap ultraibolya (UV) sugárzásától. A nagy mennyiségű UV-sugárzás hosszabb távú hatásai lassan és fájdalommentesen jelennek meg, és a látás romlásához vezetnek. Rövid- és hosszú távú károsítás következtében kötő- és szaruhártya gyulladás, kúszóhályog (pterygium), szürkehályog, a retina elfajulása illetve a szem környéki bőr rosszindulatú elváltozásai jöhetnek létre. Gyermekek és fiatalok különösen veszélyeztetettek. Ezért a szülőknek ügyelni kell arra, hogy gyermekeik is viseljenek napszemüveget ott, ahol erős UV-sugárzásnak vannak kitéve; például a strandon, vízben és havas tájon. Utóbbi esetben a visszaverődés fokozott veszélyt jelent.

Bács Kiskun megyei időjárás jelentés

Bács Kiskun megyei időjárás jelentés

A kecskeméti Baon-val immár háromra bővült az AS printfüggetlen megyei portáljainak hálózata. A Baon, a Bács-Kiskun Online 2006. május 23-ával megkezdte a hírszolgáltatást, valamint a megyei programok, különféle képsorozatok, bulifotók összegyűjtését, közreadását. Az oldal a lehető legszélesebb körű informálást tűzte célul maga elé, egyszerre szeretne szórakoztató és hasznos tartalmat adni elsősorban fiatal és középkorú látogatóinak. Az website előzménye a AS két korábbi terméke, a Beol.hu és a Bama.hu (indulásuk sorrendjében), amelyek Békés és Baranya megyében mára élvonalbeli látogatottságot produkáltak. Tartalom: A Helyi hírek rovat - az egyik legfontosabb tartalom - az Axel Springer helyi hírhálózatának, a Petőfi Népének az információs bázisára épül, de külsős tudósítók is küldenek anyagokat. A legfontosabb eseményeket igyekszünk a történés után a lehető leghamarabb képgalériával együtt feltenni. A helyi oldalak mellett számos általános érvényű cikket, információt, szolgáltatást találhatunk - az AS online-portfólió javából - a bal hasáb rovataiban, míg a felső sorban a fontosabb szórakoztató linkeket emeltük ki. A jobb szélen a legfrissebb bulifotók találhatók, a jobb hasáb tetején található Bulifotó boxból pedig a témát érintő teljes aloldal nyílik meg az egyes klubok néhány korábbi sorozatával.

Balatoni időjárás

Balatoni időjárás

Minden egy helyen. Balatoni időjárás előrejelzés 15 napra és a tó pillanatnyi időjárása. Előrejelzés, maximum és minimumhőmérsékletekkel, időképpel és várható csapadékkal, valamint a Balalton pillanatnyi időjárása, vízhőmérsékleti adatokkal, 15 percenként frissülő viharjelzéssel és széladatokkal. Naponta frissülő veszélyjelzés a tó időjárására vonatkozóan ( kánikula, vihar, szél, stb.)

Balatoni viharjelzés

Balatoni viharjelzés

Balatoni vihar előrejelző szolgálat által megtudhatjuk milyen idő és vihar várható. egyen részese a vizibiztonságért folytatott munkánknak! Támogassa befizetett jövedelemadója 1%-ával a vízibiztonság fokozását (Duna, Tisza, Balaton) bajba jutottak mentésének megszervezését, a vízimentés koordinációját!

Tuti menü