Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Időjárás előrejelzés képes leírás - Időjárás.tlap.hu
részletek »

Időjárás előrejelzés - Időjárás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Időjárás előrejelzés
Keresés
Találatok száma - 16 db
15 napos Közép-Magyarországi előrejelzés

15 napos Közép-Magyarországi előrejelzés

15 napos előrejelzés grafikonokkal, ábrákkal, vihar előrejelzéssel. A köpönyeg.hu Magyarország egyetlen 15 napos időjárás-előrejelzést adó internetes portálja. Az első előrejelzés 2003 októberében került fel az internetre. Az előrejelzések a világhírű wetterzentrale weblap időjárási modelljeinek felhasználásával készülnek minden nap. 2006-tól működik a köpönyeg domain alatt, az ingatlan.com csoport részeként az időjárás-előrejelző oldal. A design megújulása mellett az elmúlt években számtalan újdonsággal, például regionális előrejelzéssel, rövidtávú előrejelzéssel, hójelentéssel, műhold- illetve radarképekkel és nemzetközi klíma-adatbázissal bővültek szolgáltatásai. Ezzel párhuzamosan a korábbi pár ezer rajongó száma jelentősen megnőtt: a köpönyeg mára havi negyedmillió netezőt ér el, és ezzel az egyik legnépszerűbb magyar meteorológiai oldal.

AeroMap online időjárás

AeroMap online időjárás

Az AeroMap V2|Zerge navigációs rendszer digitális térképén 9 napos időjárás előrejlezést tekinthetünk át egyszerre akár harminc, összesen közel 500 magyarországi településről. A térkép nagyítható, így egyszerre mindig a szükséges mennyiségű előrejelzés látható. Az AeroMap egyedülálló térkép megjelenítési képességei és az időjárás előrejelzés ötvözése különleges felhasználói élényt biztosít, egyszerűsége és gyorsasága pedig képes felülmúlni a web alapú előrejelzéseket. A PDA (okostelefon) változat segítségével az előrejelzést bárhova magunkal vihetjük. A navigációs szoftver és az időjárás szolgáltatás ingyenes!

Budapest levegőminőség előrejelzés

Budapest levegőminőség előrejelzés

Budapest levegő szennyezettségének adatai: Nitrogén-dioxid (NO2), Por (PM10), Ózon (O3), Szénmonoxid (CO) adatok, ma, holnap, holnapután kerületenként. A képernyőn látható, Budapest levegőminőség előrejelzését mutató (2009. márciusától a http://web.t-online.hu/dasy/forecast/Bud apest.htm címen látható) térkép a Fővárosi Önkormányzat (Informatikai Ügyosztály, Környezetvédelmi Ügyosztály) korábbi megbízásai alapján a DASY Döntés- és Rendszerelemző Kft-nél készült. Az előrejelzés a Cambridge Environmental Research Consultants (CERC) levegőminőségi modellje (ADMS-Urban) és az erre épülő előrejelző, Predictor nevű szoftver alkalmazásával naponta, reggel 7 óra körül fut. Az aktuális meteorológiai adatokat az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) bocsátja a DASY Kft. rendelkezésére. Az emissziós adatok jelenleg a 2000. évről állnak rendelkezésre. A DASY Kft. tervezi az integrált emissziós adatbázis újabb adatokkal történő frissítését, de eddig nem kapta meg az ehhez szükséges támogatást és/vagy megbízást.

Időjárás magazin hírek
A Föld leghidegebb hőmérsékletét mérték a kelet-antarktiszi fennsíkon
A Föld leghidegebb hőmérsékletét... A mínusz 100 Celsius-fok közelébe is zuhanhat a hőmérséklet az antarktiszi jégtakaró fennsíkjának kicsiny völgyeiben, teknőiben - állapították meg az amerikai Nemzeti Hó-és Jégadatközpont tudósai (NSIDC) a Geophysical Research Letters tudományos folyóiratban ismertetett tanulmányukban. Az amerikai kutatók 2013-ban az előző 32 évben a globális földfelszíni...
Rekordmértékben emelkedett a globális hőmérséklet 2014-2016-ban
Rekordmértékben emelkedett a globális... Rekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet 2014 és 2016...
Juhász Árpád: a globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni
Juhász Árpád: a globális felmelegedés... A globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel...
időjárás info

időjárás info

Magyarország új időjárás portálja. A te településedre is adunk pontos, 7 napos időjárás előrejelzést. Ha ez nem lenne elég, helyi híreket, érdekességeket is olvashatsz nálunk. Miért töltenéd az időd az interneten ha nálunk mindent megtalálsz? Napi hírlevelünkre feliratkozva nem kell minden nap meglátogatnod az oldalt, hiszen az aktuális információkat, híreket is megkapod már reggel. Szöveges összefoglalónkat is elolvashatod az infógrafikák mellett. Legyél naprakész velünk! Hidd el, nem bánod meg.

Középtávú előrejelzések

Középtávú előrejelzések

Középtávú előrejelzések Magyarország 10 régiójára és európai városokra 10 napig, könnyen értelmezhető flash animációval. Hosszútávú előrejelzés (30 napos minta előrejelzés a Balaton téségére). Népi kalendárium Magyarországra. Aktuális európai helyzetkép tengervízhőmérséklettel, animálható műholdképpel. Oktatóvideók.

Meterológiai adatbázis

Meterológiai adatbázis

Amsz internetes portál országosan bővülő amatőr észlelők és automata mérőállomások által rögzített meteorológiai adatok közvetítésére törekszik. Magyarországi térképeinken megtekinthetőek például az aktuális jelenidő adatok vagy a pillanatnyi légmozgás. Különböző időintervallumú előrejelzéseinkből kiderül, hogy milyen jellegű időjárásra számíthatunk a következő napok folyamán; továbbá a portál fórumain belül felhasználóink megvitathatják felvetett témájukat, vagy látogatóink további projectjeinket böngészhetik.

MetNet oszágos előrejelzés

MetNet oszágos előrejelzés

Az előrejelzés naponta kétszer frissülnek. Minden nap délelőtt 10 illetve este 18 óráig bezárólag kerül fel az oldalra. Képes előrejelzés. A 2006-os esztendő számunkra a fejlesztések óriási ütemben történő megvalósulása jegyében zajlik, a számos technikai újdonság közül néhány külön megemlítve: Először az észlelések térképes megjelenítését kellett újra saját ábrázolórendszerünkön kifejleszteni, majd nagy előrelépésként elindítottuk az előrejelzési térképeinket tartalmazó aloldalt, ahol 72 órás időtávra európai szinten is ritkaságszámba menő paraméterek megjelenítési lehetősége érhető el. A nyár folyamán a már régóta tervezett éghajlati naplónk is megvalósult, saját adatok néven, itt rendszerezett formában archiválhatóak az észlelőink adatsorai, amelyhez a készülő térképek naponta többször, visszamenőleg is frissülnek. Ezzel szintén egy párját-ritkító lehetőség nyílik az oldal látogatói előtt, hiszen mindenki megoszthatja, akár évekre visszamenőleg is a lakóhelye időjárási adatait. A szélsőséges időjárási bejelentőnk segítségével térképes formában is kiegészülve nyomon követhetőek az észlelőink által bejelentett és további szűrésnek alávetett, külön erre a célra szolgáló adatbázisba kerülő rendkívüli időjárási események, amelyeket összekapcsolunk hasonló európai adatbázisokkal is. A sok fejlesztés, az egyre magasabb színvonal megtöbbszörözi látogatottságunkat, és a regisztrált

Németország időjárás

Németország időjárás

Németországi időjárás - térképes németországi időjárás jelentés. Németország a déli határánál fekvő Alpok hegylánctól (legmagasabb pont: Zugspitze, 2963 m) az északi képező Északi-tengerig és Balti-tengerig terjed. E határok között Közép-Németország erdőkkel borított felföldjei és az észak-német mélyföld (legalacsonyabb pont: Neuendorf/Wilstermarsch, ;3,54 m) terülnek el.

Németországi időjárás előrejelzések

Németországi időjárás előrejelzések

Utazások közben mindenki szereti, ha jó idő van. Ha ön biztosra szeretne menni, és nem akar esőben vagy hóban Németországba utazni, vagy mondjuk várost nézni, akkor érdemes lehet megnézni egy olyan oldalt, mely megmutatja, hogy az elkövetkezendő napokban milyen idő is lesz. Persze nem állítjuk, hogy az időjárás előrejelzések mindig 100% biztosak, de közel állnak az igazsághoz. Utazás előtt és közben is érdemes ellátogatni oldalunkra, ahol megtekintheti Berlin és München előrejelzéseit, ám még az ország más pontjáról is talál előrejelzéseket.

Hirdetés
Országok, városok 14 napos előrejelzése

Országok, városok 14 napos előrejelzése

14 napos időjárás előrejelzés a világ számos országában, városában. Magyarország a keleti félgömb 16° és 23° hosszúsági körei között és az északi félgömb 45° és 49° szélességi körei között, nagyjából Európa közepén helyezkedik el, a Kárpát-medencében. Tőle csaknem egyforma távolságra van az Atlanti-óceán és az Urál-hegység, illetve a Földközi-tenger és az Északi-tenger. Az országnak nincs közvetlen tengerpartja, legközelebb az Adriai-tengerhez fekszik, körülbelül 300 kilométer távolságra. Területe 93 036 négyzetkilométer, amivel az országok méret szerinti rangsorában a középmezőnyben található.

Pollen jelentés

Pollen jelentés

ÁNTSZ Aerobiológiai jelentése. Térképes pollen koncentrációs adatok. Aktuálisan virágzó allergén növények listája. A virágpor (pollen) a virágos növények szaporodása során a megporzásban szerepet játszó, a harasztok mikrospóráival homológ finom por, bioaeroszol (neve latinul lisztet jelent). A zárvatermő növények virágában a hím ivartájnak, az andröceumnak fő alkotóelemei a porzók (stamen). A porzók portokból (anthera) és porzószálból (filamentum) épülnek fel. A portokok egy-vagy két portokfélből (theca) állnak, melyekben pollenzsákok (loculamentum) találhatók. A portokfeleket a csatló (connectivum) köti össze. Mindkét portokfélben 2-2 pollenzsák van, ezek archespórium-szövetéből pollen-anyasejtek keletkeznek, melyekben számfelező osztódással (meiózissal) haploid (n) kromoszómaszámú pollenszemek jönnek létre. A kisméretű pollen szél-, a nagyméretű rovarbeporzásra utal. Főleg a kisméretű pollenszemek okozzák az arra érzékenyek betegségét, amit pollenallergiának, pollinózisnak vagy szénanáthának neveznek.

Skandináviai időjárás

Skandináviai időjárás

Skandináv országok tehát Norvégia, Svédország és Finnországi diagrammos előrejelzése. A skandináv, vagy északi országok történelme már a kezdetektől összefonódott. Az itt élő germánok csak a 12. századtól kezdték önálló népekként definiálni magukat, és már az első államszerű szerveződéseik kialakítása során együttműködést hirdettek meg. 1387-ben alakult meg a kalmari unió, egy gazdasági szerveződés, amelynek számos politikai vonatkozása is volt. Érdekes, hogy a szövetség minden tagállamnak terhére volt, legalábbis a mai skandináv visszhangból ez következtethető ki. Norvégia ekkoriban a Dán királysággal volt perszonálunióban, így a norvégok szenvedő félként definiálják magukat. A szövetség akkor bomlott fel, amikor Gustaf Vasa, a svédek mai napig dicsőített nemzeti hőse és az első igazi svéd király egy 1523-as győzedelmes ütközetben kivívta Svédország függetlenségét, és megszervezte a svéd államot. Skandinávia első lakosai feltehetőleg a finnugor nyelvet beszélő finnek és számik voltak, akik Lappföldön és a mai Finnország délnyugati csücskében telepedtek le. A svéd állam megszerveződése után az új állam északra és keleti irányba terjeszkedett (nyugatról egyelőre az erős Dán-Norvég Perszonálunió állta útját. A finnek tehát már történelmük kezdetekor svéd fennhatóság alá kerültek, és maradtak is egészen a napóleoni korszak végéig.

Térképes vészjelzések

Térképes vészjelzések

Weboldalunk elsősorban a veszélyes időjárás (Zivatarok, viharos szél, nagy havazás, ónos eső stb) előrejelzésével foglalkozik, és ezért folyamatosan frissítésre kerülnek a térképes vészjelzések, ahol is minden egyes megyére külön (fehér, sárga, narancs illetve piros) figyelmeztetést adunk ki, hasonlóan az országos Met szolgálathoz, csak megyei lebontásban és a térképekhez részletes prognózis is társul. Ezen kívül honlapunkon több tucat cikk, fotóalbum és további időjárással kapcsolatos érdekes dolgok találhatóak.

Várható időjárás

Várható időjárás

Várható hőmérséklet, várható szél, várható csapadék mennyisége. Az éghajlat és az időjárás megváltoztatása nemcsak a civilizációs fejlődés nem kívánatos mellékterméke, hanem szándékolt emberi tevékenység is egyes országok tudományos programjában. Erről adnak híreket az alábbi weboldalak.

Világvárosok időjárása

Világvárosok időjárása

Világ nagyvárosainak aktuális hőmérséklete. Föld több objektummal is kapcsolatban áll a világűrben. Ezek közé tartozik a Nap és a Hold. Jelenleg, amíg a Föld megkerüli a Napot, addig nagyjából 365,26-szor megfordul saját tengelye körül. Ez az időszak egy sziderikus év, ami nagyjából 365,25 sziderikus napig tart.[note 3] A Föld tengelyének ferdesége a keringési síkra bocsátott merőlegeshez képest 23,4°. Ennek következményei az évszakok. A Föld egyetlen ismert kísérője a 4,53 milliárd éve létrejött Hold vonzása alakította ki az árapályt, ami egyensúlyban tartja a tengelyferdeséget és valamelyest lassítja a bolygó forgását. Az óceánok kialakulásában egyes elméletek szerint a bolygó történetének korai szakaszában nagy szerepet játszott egy üstököseső. Később kisbolygók becsapódásai alakították még a felszínt.

Yahoo időjárás

Yahoo időjárás

Yahoo.com, különböző országok előrejelzését lehet itt megtekinteni. A 20. század elején a légköri dinamika megismerésének előrehaladtával lehetővé vált a modern numerikus időjárás-előrejelzés. 1922-ben Lewis Fry Richardson kiadta a Időjárás-előrejelzés numerikus eljárásokkal című művét, amiben leírta hogy kisebb időszakok előrejelzésére a dinamikai egyenletekben fontos légköri áramlat elhanyagolásával numerikus megoldást lehet találni. Ennek ellenére, a számok, amiket a számítások igényeltek túl nagynak bizonyultak egészen az első számítógép érkezéséig.

Tuti menü