Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horvátországi időjárás képes leírás - Időjárás.tlap.hu
részletek »

Horvátországi időjárás - Időjárás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Horvátországi időjárás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Holnapi előrejelzés

Holnapi előrejelzés

Horvátország honapi időjárásának előrejelzési térképe. Horvátország (hivatalosan Horvát Köztársaság, horvátul Republika Hrvatska) közép-európai állam, Magyarország déli szomszédja. A két ország több mint 800 éves közös történelemre tekint vissza, lévén hogy 1091 és 1918 között Horvátország a Magyar Királyság autonóm része volt.

Horvátország 15 napos időjárása

Horvátország 15 napos időjárása

Horvátország időjárása az elkövetkező 15 napban. Várható időjárási szélsőségek és veszélyek (zivatar, havazás, stb.) előrejelzése. Információk a pillanatnyi időjárásról, időképről, hőmérsékletről és egyéb meteorológiai adatokról. Horvátország éghajlati adatai, maximum és minimumhőmérsékletek, éves átlagcsapadék.

Képes előrejező oldal

Képes előrejező oldal

Horvátország számos városának hőmérséklet nagyítható térképpel. Az ország éghajlata a belső vidékeken mérsékelt kontinentális, száraz és forró nyár, hideg, csapadékos tél jellemzi. A hegyekben jellegzetesen hegyvidéki klíma uralkodik hűvös nyárral és hóban gazdag, hideg téllel. A tengerpartokon mediterrán az éghajlat: forró és száraz nyár, enyhe és csapadékos a tél a partvidéken. Az átlaghőmérséklet Horvátországban januárban -5-10 °C, augusztusban 13-26 °C körül alakul.

Időjárás magazin hírek
A Föld leghidegebb hőmérsékletét mérték a kelet-antarktiszi fennsíkon
A Föld leghidegebb hőmérsékletét... A mínusz 100 Celsius-fok közelébe is zuhanhat a hőmérséklet az antarktiszi jégtakaró fennsíkjának kicsiny völgyeiben, teknőiben - állapították meg az amerikai Nemzeti Hó-és Jégadatközpont tudósai (NSIDC) a Geophysical Research Letters tudományos folyóiratban ismertetett tanulmányukban. Az amerikai kutatók 2013-ban az előző 32 évben a globális földfelszíni...
Rekordmértékben emelkedett a globális hőmérséklet 2014-2016-ban
Rekordmértékben emelkedett a globális... Rekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet 2014 és 2016...
Juhász Árpád: a globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni
Juhász Árpád: a globális felmelegedés... A globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel...
Tenger áramlatok, hőmérsékletek

Tenger áramlatok, hőmérsékletek

Horvátországi időjárás jelentés, tenger áramlásokkal. A tenger egy nagy kiterjedésű sós víztömeg, mely lehet peremtenger - amelyet a vízáramlatok az óceánhoz kapcsolnak -, beltenger - mely csak vékony csatornákon érintkezik az óceánnal -, vagy egy nagy sósvízű tó valamely kontinens belsejében.

Tenger hőmérséklete

Tenger hőmérséklete

Bol, Dubrovnik, Hvar, Komiža, Pula, Rab, Rovinj-Sv.Ivan n/p, Split, Šibenik, Zadar aktuális tenger vízhőmérsékletei. Köznapi értelemben tengernek nevezik például az óceánt sós vize és beláthatatlan távolságai miatt, gyakran tenger nevet kapnak sós-, vagy édesvizű tavak is, és előfordul az is, hogy széles körben tengernek tekintett vizeket mások tónak tartanak. A Kaszpi-tengert például nevezik Kaszpi-tónak, az Aral-tavat, Aral-tengernek is, a jóval kisebb Holt-tengert viszont nem szokták tónak nevezni. Az édesvizű Galileai-tó Galileai-tenger néven is ismert.

Tuti menü