Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hójelentés képes leírás - Időjárás.tlap.hu
részletek »

Hójelentés - Időjárás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: idojaras.tlap.hu » Hójelentés
Keresés
Találatok száma - 12 db
Andorrai hójelentő oldal

Andorrai hójelentő oldal

Az Andorrai Hercegség, másként Andorrai Fejedelemség vagy Andorrai Völgység (katalánul Principat d'Andorra) a Pireneusok keleti lábánál, Franciaország és Spanyolország között elterülő ország, Európa legnagyobb törpeállama. A Pireneusok völgyében egykor elszigetelt ország ma a turizmusnak és a kedvező adózási szabályoknak (ingyenes betegellátás, vámmentesség stb.) köszönhetően virágzik. Nemzetközi szervezeti tagsága: ENSZ (1993 óta).

Born2Ski

Born2Ski

Számos ország hóadatai You can search for a resort by typing the resort or country name directly into the resort search box towards the top of this page. There's no need to enter the full name, just the first few letters. If a matching resort name is found it will appear in a drop down list which you can then click on to take you directly to that resort page.

Finnországi hójelentő oldal

Finnországi hójelentő oldal

Az éghajlat hideg, időnként kemény telek és viszonylag meleg nyarak által jellemzett északi mérsékelt. Hótakaró délen négy, északon hat-hét hónapon át fedi a tájat. A Golf-áramlat hatására az éghajlat lényegesen melegebb, mint az az Egyenlítőtől való távolságból következnék. Finnország területének egynegyede a Északi-sarkkörtől északra fekszik. Itt figyelhető meg az éjféli nap jelensége. Annál tovább tart, minél északabbra megyünk. Finnország legészakibb pontján a Nap 73 napig süt nyáron egyfolytában, telente 51 napig nem kel föl.

Időjárás magazin hírek
A Föld leghidegebb hőmérsékletét mérték a kelet-antarktiszi fennsíkon
A Föld leghidegebb hőmérsékletét... A mínusz 100 Celsius-fok közelébe is zuhanhat a hőmérséklet az antarktiszi jégtakaró fennsíkjának kicsiny völgyeiben, teknőiben - állapították meg az amerikai Nemzeti Hó-és Jégadatközpont tudósai (NSIDC) a Geophysical Research Letters tudományos folyóiratban ismertetett tanulmányukban. Az amerikai kutatók 2013-ban az előző 32 évben a globális földfelszíni...
Rekordmértékben emelkedett a globális hőmérséklet 2014-2016-ban
Rekordmértékben emelkedett a globális... Rekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet 2014 és 2016...
Juhász Árpád: a globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel fognak erősödni
Juhász Árpád: a globális felmelegedés... A globális felmelegedés következtében a szélsőséges időjárási jelenségek fel...
Hó - Hójelentés

Hó - Hójelentés

Hójelentés webkamerával. A hó 0 °C alatt képződött csapadék, amely vízpárát tartalmazó levegő további lehűlésével jön létre, amikor a képződött jégrészecskékre kristályosan további jégrészecskék fagynak, és hókristállyá egyesülnek. A jégkristályok alakja - keletkezésük folytán - nagyon különböző, elsősorban a hőmérséklettől függ

Hójelentés

Hójelentés

Európai hójelentő portál. Újhó: újhónak nevezünk minden hófajtát, ahol a hókristály eredeti formájában található, függetlenül attól, hogy mennyi ideje hullott. Kristályszerű, többnyire hatsugaras csillagocskák laza szerkezettel. Fehér karácsony Észak-Amerikában Az újhó fajtái: - Vadhó: nagyon nagy hidegben és szélcsendben keletkezik. Többnyire kis pelyhekben hull, de kristályai különösen hosszú sugarúak, ezért laza, omlós szerkezetű. Elsősorban Kanadában és Új-Zélandon található. Térfogatsúlya 10-30 kg/m³. - Porhó: könnyű laza hó, hidegben is pelyhekben hull, nem áll össze hólabdává. Térfogatsúlya 30-60 kg/m³. - Nedves hó (péphó): 0 °C körüli időjárásban, nagy pelyhekben hull (sok összetapadt hókristály). Gyúrható, filcszerű.

Hójelentés

Hójelentés

Hazai és külföldi hójelentések. Írja meg észrevételeit a hójelentés-, sícentrum-információkkal és egyéb tartalmakkal kapcsolatban, segítve ezzel munkánkat, hogy oldalunk színvonalát tovább javíthassuk. Nekünk valóban számít az Ön véleménye!

Iglu Ski

Iglu Ski

Európa és Észak Amerika hójelentése The season is in full swing now and if you're anything like us, you'll be desperately checking the slopes for new snow every morning and our snow reports let you do just that with ease.

Síelők hójelentés

Síelők hójelentés

Magyarországon a síelés a labdarúgás után a második legnépszerűbb szabadidős sport. Ma már több mint 500 ezer főre teszik azon magyar lakosok számát, akik évente legalább egy hetet síeléssel vagy snowboardozással töltenek. A sielok.hu portál ennek a célcsoportnak készül. A Síelők Weblapja küldetése, hogy széles körű, hasznos és érdekes információkkal segítse a téli sportok szerelmeseit az úti cél, útitárs, szálláshely, sífelszerelés, valamint a témával kapcsolatos egyéb termékek és szolgáltatások beszerzésében.

Ski Club - Európai hójelentés

Ski Club - Európai hójelentés

You'll find snow reports, ski weather forecasts, the latest ski news, ski resort facts and resort reviews, our Ski Club reps' programmes, plus huge amounts of skiing info and advice. If you are a Ski Club member then make sure you log on to get premium content, such as in-depth snow reports, extra resort guides and access to our Ski Club discounts area.

Hirdetés
Ski France- franciaországi hójelentés

Ski France- franciaországi hójelentés

Franciaországi hójelentés. Franciaország éghajlatát az óceáni és mediterrán hatások befolyásolják legerősebben. Az ország túlnyomó részének éghajlata enyhe telű óceáni, a tengerpartoktól távolabbi területeken azonban a kontinentális éghajlat sajátosságai is megjelennek. A földközi-tengeri partvidék éghajlata jellemzően mediterrán, ugyanakkor a magasabb hegyvidékeken, így elsősorban az alpi területeken változatos magashegységi éghajlat alakult ki. Az ide látogatók tehát egész évben igen eltérő időjárással találkozhatnak az ország különböző részein. A mediterrán térség éghajlata jelentősen különbözik a többi régióétól. Itt a legenyhébb a tél (a leghidegebb hónap középhőmérséklete 6-8 °C), míg a mérsékleten meleg nyári hónapokra 22-24 °C-os középhőmérsékletek jellemzők. Júliusban és augusztusban gyakori itt a nyári szárazság, amikor egy-egy hónap során csupán 10-30 mm csapadék hullik. Franciaország déli vidékein a nyári hónapokban jóval többet süt a nap, általában 11-12 órát - míg északon egy nyári napon 7-9 órás napsütésre lehet számítani. A tenger vize a földközi-tengeri partokon augusztusban a legmelegebb, 23-25 °C-os, de júniusban és júliusban is felmelegedhet 21-23 °C-ig.

Ski Resort - európai hójelentő portál

Ski Resort - európai hójelentő portál

Európai hójelentő portál. Régi hó: az újhó hőmérsékleti és erőhatásokra (szél, rétegnyomás) átalakul. A hókristályok hószemcsékké alakulnak (leépülő átalakulás), egyidejűleg az egymás melletti szemcsék kölcsönhatásba lépnek (felépülő átalakulás) filcesednek. Durva szemcsés (d>2 mm) és finom szemcsés (d

Szlovákiai hójelentés

Szlovákiai hójelentés

Szlovákiai hójelentés. Mérsékelten szárazföldi éghajlatát erőteljes hőingadozások jellemzik, a hideg telet hűvös nyár követi (kivétel az alföld), a csapadék mennyisége bőséges, a Tátrában a 2000 mm-t is meghaladja.

Tuti menü